Eğitimini başarıyla tamamlayanlara ön lisans diploması verilir.
Elektrik Teknikeri Ünvanını alır
Atatürk Üniversitesi İspir Hamza Polat Meslek Yüksek Okulu Programlarına; Yükseköğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda YGS-1 puan türünde yeterli puanı almış ve özel şartları taşıyan öğrenciler alınmaktadır. Programlara ayrıca, yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.
Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Atatürk Üniversitesinde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili yüksek okul müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir
Öğrencinin 2.00/4.00 ortalamaya sahip olması, FF notunun olmaması ve 120 ECTS krediyi almış olması.
Sanayileşmiş ülkelerde, enerji sektörü için geniş bir istihdam olanağı sağlayan Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtımı Programı, sektörün ihtiyaçları da dikkate alınarak geliştirilmiştir. Enerji sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bunun nedeni insanların yaşamında iş ve ulaşımda harcanan zamanın giderek artması ve evsel ihtiyaçların karşılanmasında teknoloji kullanımı ve hizmet alımı ihtiyacının yoğunlaşmasıdır. Ülkemizde yaşam standartlarının yükselmesine bağlı olarak Elektrik Sektöründe üretim ve servis ağı manasında gelecekte önemli yatırımlar olacağı ve buna bağlı olarak da istihdamda artış görüleceği tahmin edilmektedir. Günümüzde elektrik günlük hayatta kullanım oranındaki hızlı artış sonucu elektrikli cihazların üretimi ve servis sağlanmasıyla ilgili mesleklerde gelişmelerin olacağı, buna bağlı olarak da bu mesleklerde güncel bilgi donanımlı, yetişmiş eleman ihtiyacı ortaya çıkacağı tahmin edilmektedir. Bu tahminler çerçevesinde nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve mevcut iş gücünün donanımlı kılınması, istihdam artışına katkı sağlayacağı gibi rekabet gücünün ve verimliliğin artmasında da olumlu etkiler yaratacaktır. Mezun olan öğrenciye Elektrik Enerjisi Üretim İletim Ve Dağıtımı Programında ön lisans diploması verilir.
Bu önlisans derecesi mezunlara mesleklerini icra edebilme ve işyeri açma olanağı sağlar. Mezun öğrenciler elektrik konularıyla ilgili hem özel sektörde hem de kamu kuruluşlarında iş olanakları vardır.Fabrikaların bütün sistemleri elektrikle ilgili olduğundan kesinlikle teknikere ihtiyaç duyulmaktadır. Kamu ve özel sektörlerinde TEDAŞ, HES, RES, GES gibi enerji santrallerinde teknik hizmetler kadrolarında elektrik teknikerliği kadrolarında istihdamları mümkündür.
Elektrik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Enerji Sistemleri Mühendisliği Fizik Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Meteoroloji Mühendisliği Uçak Elektrik-Elektronik Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Uzay Mühendisliği
Programlarda verilen her bir ders için bir ara sınavı (kısa sınav, ödev) ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınav, ( varsa kısa süreli sınav ve ödevlerin) etkisi %40, dönem sonu sınavının ise %60 oranındadır. Dönem sınavına girebilmesi için öğrencinin yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, bağıl değerlendirme sistemi uygulanır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yılsonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde 4’lü harf sistemine dönüştürülür. Öğrencinin aldığı notlardan oluşturulan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) ardışık 2 dönem 2.00’ın altında olanlar bir sonraki dönemden ders alamazlar. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten alınan DC ve DD notları, öğrencinin mezuniyet AGNO’suna bağlı olarak değerlendirilir. Öğrencinin AGNO’su başarı baraj notunun üzerinde ise bu dersler başarılı olarak tanımlanır. Yarıyıllarda/yıllarda ise, AGNO hesaplanmasında bu harf notları katsayıları ile değerlendirilir. FF notu, ilgili dersten başarısız olan öğrencilere verilir. Yıl sonu sınavlarından başarılı olamayan öğrencilere bütünleme sınavı hakkı verilmiş olup öğrencilerin bütünleme sınavından aldığı notuna %60 oranında etkisi vardır.FF notu alan öğrenci, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır. Başarı notu M ve G ile takdir edilen dersler, AGNO hesaplanmasında değerlendirmeye katılmaz.
Öğrencilerin Atatürk Üniversitesi İspir Hamza Polat Meslek Yüksek Okulundan mezun olabilmeleri için öğretim programında belirtilen dersleri ve kredi saatlerini (minimum 100 ders saati veya 120 AKTS) başarıyla tamamlamaları ve ağırlıklı genel not ortalamasını en az 2.00 düzeyine çıkarmış, 30 iş günü staj çalışmalarında başarılı olmaları gerekmektedir.
Tam Zamanlı Bire-bir