Programı başarı ile tamamlayanlar Beslenme ve Diyetetik Lisans diploması alırlar.
1. Derece lisans
Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı, lise ve dengi meslek liseleri çıkışlı, Üniversite Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında aldıkları MF-3 puanı ile bölüme girmeye hak kazanmış erkek ve kız öğrencilere mesleki eğitim öğretim sağlamaktadır. Eğitim dili Türkçedir. İngilizce hazırlık sınıfı yoktur.
Türkiye Yüksek Öğretim kurumlarında önceki örgün (formal) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "yükseköğretim kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında geçiş, çift ana dal, yan dal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yönetmelik" (http://www.yok.gov.tr/content/view/476/) kapsamında gerçekleştirilmektedir. Programların eğitim planlarında yer alan İngilizce dersi için akademik dönem başlarında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu dersten beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.
Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin Atatürk Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 30. Maddesinde belirtilen koşulları yerine getirmesi ve uygulamalar dahil bütün derslerden başarılı olmaları gerekli. http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=8.5.23757&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=
Uluslararası standartlar çerçevesinde eğitim ve öğretim yapmak, toplumun sağlığını ve yaşam kalitesini arttırmak ve geliştirmek üzere analiz ve sentez yeteneklerine sahip, yaşam boyu öğrenme alışkanlığı edinmiş diyetisyenleri yetiştirmek, araştırma olanakları sunmak, üretilen bilginin kullanılmasını sağlamak ve sürekli gelişmek. Ulusal ve Uluslararası düzeyde tercih edilen, tanınan diyetisyen yetiştirmek ve akademik personele sahip, eğitim ve araştırma kurumu olmak. Eğitim – Öğretim aktiviteleri ile gelişmiş Sağlık Bilimleri Fakülteleri seviyesine gelmek.
Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunları yataklı tedavi kurumlarında, çocuk ve yaşlı bakımevleri, ana-çocuk sağlığı, toplum sağlığı, özel diyet polikliniklerinde araştırıcı, eğitici, tedavi ve rehabilite edici olarak hizmet vermelerinin yanı sıra akademisyen olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca mezunlar; diğer toplu beslenme yapılan kurumlarda, besin ve beslenmeyle ilgili özel veya kamu kuruluşlarında, yönetici, araştırıcı ve eğitici olarak da çalışabilmektedirler. Bu program mezunları, KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) ‘den gereken puanı almaları durumunda bahsedilen kamu alanlarına diyetisyen olarak atanmaktadır.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES'ten geçerli not almaları koşuluyla yüksek lisans programlarına müracaat edebilirler.
Sınavlar; kısa süreli sınav, ara sınavı, yarıyıl sonu sınavı, tek ders sınavı, ek sınav, mazeret sınavı ve muafiyet sınavlarından oluşur. Bu sınavlar yazılı, sözlü veya hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak çeşitli türlerde yapılabilir. Her ders için yarıyılda en az bir ara sınav yapılır. Bir ders içindeki projeler, ödevler, kısa süreli sınavlar, laboratuar ve benzeri çalışmaların yarıyıl içi değerlendirmeleri bir ara sınav yerine geçebilir. Bir derse ait ham notun hesaplanmasında; ara sınavların ortalamasının etkisi %50, yarıyıl sonu sınavının etkisi de %50’dir.
Öğrencilerin mezuniyet için almaları gerekli kredi saati, ortak zorunlu dersler hariç 145 kredi 240 AKTS dir. Mezuniyet için AGNO nun en az 2.00 olması gerekir
Tam Zamanlı 1. Öğretim