Ebelikte Bilim Uzmanı derecesi ile mezun olur.
2. Düzey Yükseklisans
Bu programa Ebelik Bölümü lisans mezunu olup Sağlık Bilimleri Enstitüsünün ebelik programına kabul koşullarını sağlayan lisans mezunları kabul edilir.
Ebelikte lisans eğitimini tamamlamış olanlar bu programda yüksek lisans yapabilirler. Başka bir programda/üniversitede yüksek lisans eğitimine başlamış olan öğrenciler ana bilim dalının görüşü ile almış oldukları derslerden (ders içeriğinin aynı olması koşulu ile) muaf sayılabilirler.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Ebelik Anabilim Dalının öngördüğü zorunlu ve seçmeli dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler, belirledikleri bir konuda tez çalışması yapar ve bu çalışmayı sözlü olarak başarı ile sunduktan sonra mezun olmaya hak kazanırlar.
Kadın sağlığını ve esenliğini koruma geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik hizmetleri yerine getirecek, bilimsel ilkeler ışığında araştırmalar yapacak, uluslararası ölçütlerde uzman ebeler yetiştirmek. Ebelik uzmanlık alanını ulusal ve uluslar arası düzeyde tercih edilir konuma getirmek.
Bu program mezunları tüm kamu ve özel sağlık kurumlarında yönetici ve klinisyen ebe olarak, ebe/hemşire yetiştiren okullarda eğitici olarak(pedagojik formasyon eğitimi almış olanlar) ve üniversitelerde öğretim elemanı olarak çalışabilirler.
Ebelik’de yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamlamış olan öğrenciler aynı dalda doktora eğitimi alabilirler.
Öğrencinin başarısı yıl içinde verilen proje - ödevler ve yılsonunda yapılan sınavlar aracılığıyla ölçülür ve değerlendirilir. Ayrıca yüksek lisans tezi tamamlama ve başarı ile savunma şartı da aranır.
Sağlık Bilimleri Enstitüsünün belirlediği kredi ve AKTS saatini tamamlamak Alınan derslerden geçme koşulunu sağladıktan sonra seçilen özel bir konuda tez çalışmasını başarı ile tamamlamak .
Tam zamanlı