Önlisans Diploması
Ortaöğretim kurumları mezunları ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavında TYT puanına göre Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programına kabul edilmektedir.
Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Atatürk Üniversitesinde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili yüksek okul müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.
Öğrencilerin Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programında okutulan tüm derslerden başarılı olmaları, toplam 30 iş günü olan iş yeri uygulamalı eğitim stajlarını başarı ile tamamlamaları ve derslere %80 devam koşulunu sağlamaları gerekmektedir.
Türkiye'de sağlık hizmetleri sunan işletmelerinde çalışmayı amaçlayan adayları yetiştiren mesleki bir programdır.
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programını başarıyla tamamlayan mezunlar, Türkiye'de sağlık hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin idari birimlerinde çalışabilmektedirler.
ÖSYM tarafından her yıl yayınlanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzundan detaylı bilgiye ulaşılabilir.
Programlarda verilen her bir ders için bir ara sınavı (kısa sınav, ödev) ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınav, ( varsa kısa süreli sınav ve ödevlerin) etkisi %40, dönem sonu sınavının ise %60 oranındadır. Dönem sınavına girebilmesi için öğrencinin yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, bağıl değerlendirme sistemi uygulanır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yılsonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde 4’lü harf sistemine dönüştürülür. Öğrencinin aldığı notlardan oluşturulan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) ardışık 2 dönem 2.00’ın altında olanlar bir sonraki dönemden ders alamazlar. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten alınan DC ve DD notları, öğrencinin mezuniyet AGNO’suna bağlı olarak değerlendirilir. Öğrencinin AGNO’su başarı baraj notunun üzerinde ise bu dersler başarılı olarak tanımlanır. Yarıyıllarda/yıllarda ise, AGNO hesaplanmasında bu harf notları katsayıları ile değerlendirilir. FF notu, ilgili dersten başarısız olan öğrencilere verilir. Yıl sonu sınavlarından başarılı olamayan öğrencilere bütünleme sınavı hakkı verilmiş olup öğrencilerin bütünleme sınavından aldığı notuna %60 oranında etkisi vardır.FF notu alan öğrenci, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır. Başarı notu M ve G ile takdir edilen dersler, AGNO hesaplanmasında değerlendirmeye katılmaz.
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programını başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü en az DD alarak (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve 30 iş günlük “Yaz Stajı”nı başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
Yüzyüze ve Online