İşletme Bölümü’nde lisans düzeyinde örgün ve ikinci öğretim programı yapılmaktadır. Program dili Türkçe olarak sürdürülmektedir. Dört yıllık lisans eğitimini, yani programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere İşletmeci lisans diploması verilir.
Program mezunları 'işletme bölümü lisans mezunu' derecesini alırlar.
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakülltesi İşletme Bölümüne lise diplomasına sahip ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YGS ve LYS sınavları neticesinde gerekli eşit ağırlık türünde puan alan öğrenciler kabul edilmektedir. Ayrıca İşletme Bölümüne 2. Sınıftan itibaren gerek dikey geçiş (ön lisans mezunları için) gerekse yatay geçiş (diğer üniversitelerin işletme bölümlerinden ) öğrenciler de kayıt yaptırabilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.
Lisans eğitiminin öncesinde lise eğitiminin tamamlanması gereklidir. Bunun için lise diplomasının ibrazı gerekir.
Atatürk Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde açıklandığı gibi, öğrenciler bütün derslerden başarılı olmalıdırlar.
İşletme Bölümü öğrencilere muhasebe, yönetim, pazarlama, ekonomi, liderlik ve uluslararası işletmecilik dallarında iyi hazırlanmış bir müfredat vermektir.
İşletme bölümü mezunları bankacılıktan turizme, eğitimden imalata kadar çok çeşitli sektörlerde pazarlama ve satış, muhasebe- finansman ve insan kaynakları yönetimi gibi alanlarda çalışabilir. Kamu sektöründe idareci, müfettiş ve idari yargı hakimi olabilirler. Özel sektörde ise serbest muhasebeci mali müşavir ve firmalarda üst düzey yönetici olabilirler. Ayrıca kendi işletmelerini kurarak girişimci olabilirler.
Lisans mezunları, gerekli şartları sağladıkları taktirde yüksek lisans eğitimine hak kazanırlar.
Bölümde verilen her bir ders için en az bir en çok iki ara sınavı, kısa sınav, ödev ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınav, kısa süreli sınav ve ödevlerin etkisi %40, dönem sonu sınavının ise %60 oranındadır. Dönem sınavına girebilmesi için öğrencinin yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, bağıl değerlendirme sistemi uygulanır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yıl sonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde 4’lü harf sistemine dönüştürülür. Öğrencinin aldığı notlardan oluşturulan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) üst üste 2 dönem 2.00’ın altında olanlar bir sonraki dönemden ders alamazlar. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten alınan DC ve DD notları, öğrencinin mezuniyet AGNO’suna bağlı olarak değerlendirilir. Öğrencinin AGNO’su başarı baraj notunun üzerinde ise bu dersler başarılı olarak tanımlanır. FF notu, ilgili dersten başarısız olan öğrencilere verilir. FF notu alan öğrenci, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır. Başarı notu M ve G ile takdir edilen dersler, AGNO hesaplanmasında değerlendirmeye katılmaz.
İşletme Bölümünün eğitim öğretim programında almak zorunda oldukları bütün dersleri başarıyla tamamlayan ve AGNO su en az 2.00 olan öğrencilere İşletme Bölümü Lisans diploması verilir. Öğretim programı; teorik dersler ve/veya uygulamalardan oluşur. Öğrencilerin mezuniyet için almaları gereken toplam kredi saati miktarı, ortak zorunlu dersler hariç olmak üzere; İşletme Bölümünde 144 kredi saattir.
Lisans eğitimi yüz yüze verilmektedir.