Bu bölüm, 5 yıllık Eğitim Fakülteleri kapsamında, 300 AKTS kredilik lisans derecelendirme sistemine tabidir. Program yeterliliklerini sağlayarak, programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilere Ingilizce Öğretmenliği alanında Lisans Diploması verilir.
1. Düzey (Lisans)
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş veya öğrenci değişimi programlarına başvuru yapabilir.
Öğrenciler, daha önce öğrenim gördükleri yurt içi veya yurt dışındaki diğer Yükseköğretim Üniversitesi’ne kesin kayıt yaptıran öğrenciler, ilk hafta içinde başvurdukları takdirde kredi ve not transfer talepleri ilgili öğretim birimi yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek bütün öğrenimini kapsayacak şekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere karara bağlanır.
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF ya da Z notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 300 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.
Amacımız, çağdaş, demokrat, eleştirel düşünme yeteneğine sahip, insan ve insan haklarına saygılı, eğitim ilke ve esaslarına bağlı, teknolojik değişimlere ayak uydurabilen ve mesleğin önemini kavramış İngilizce öğretmenleri yetiştirmektir.
Yabancı dili kullanma ve öğretme yeti ve kabiliyetine sahip İngilizce öğretmenleri. Kültürel ve dilsel farklılıkların farkında paylaşımcı vizyona sahip bir dil öğretmeni.
İngilizce Öğretmenliği programından mezun olan öğrenciler Yüksek Lisans ve Doktora programlarına devam edebilmektedirler.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli, Ders Öğretim Planı’nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır
Programda mevcut olan 300 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.
Tam zamanlı