Bu bölüm, 5 yıllık Eğitim Fakülteleri kapsamında, 300 AKTS kredilik lisans derecelendirme sistemine tabidir. Program yeterliliklerini sağlayarak, programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilere Almanca Öğretmenliği alanında Lisans Diploması verilir.
1. Düzey (Lisans)
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş veya öğrenci değişimi programlarına başvuru yapabilir.
Denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen kurumlardan öğrenci kabul edilebilir.
Atatürk Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde açıklandığı gibi, öğrenciler staj dahil bütün ders birimlerinden başarılı olmalıdırlar.
Bu dönem sonunda öğrencilere; akademik ve akademik olmayan yazıları hızlı bir şekilde doğru ve anlayarak okuma becerisi kazandırmak, bağımsız bir okuyucu olabilmek için eleştirel düşünme becerisi kazandırmak, boş zamanlarında okuyabilme alışkanlığı kazandırmak, yazma süreci anlayışlarını ve yazma becerilerini geliştirmek, vermek istedikleri bilgiyi nasıl düzenleyeceklerini öğretmek, yazdıklarını anlam bütünlüğü içinde yazabilmelerini öğretmek, arkadaşlarının yazdıklarını eleştirebilmek ve hatalarını ortaya koyabilmek.
Alman Dili ve Eğitimi mezunları, hem kamu hem de özel sektörde profesyonel rol alırlar.Başta Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev yapma olarak olmak üzere,kamu ve özel sektör bankaları, turizm alanı gibi birçok alanda başarıyla görev üstlenebilmektedirler.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda yüksek lisans programlarına müracaat edebilirler.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli, Ders Öğretim Planı’nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır
Programda mevcut olan 300 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.
Tam zamanlı