Bu bölüm, 4 yıllık Eğitim Fakülteleri kapsamında, 240 AKTS kredilik lisans derecelendirme sistemine tabidir. Program yeterliliklerini sağlayarak, programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilere Beden Eğitimi Öğretmenliği alanında Lisans Diploması verilir.
6. Düzey (Lisans)
1- Lise ve dengi okul diploması. 2- Üniversite öğrenci seçme sınavı (ÖSS)' den yeterli puan alabilme. 3- Özel yetenek sınavında başarılı olmak.
Beden Eğitimi Öğretmenliği programına dikey geçiş ile öğrenci kabul edilmemektedir. Ancak diğer yüksek öğretim kurumlarına bağlı beden eğitimi öğretmenliği programlarından yatay geçiş ile öğrenci kabul edilebilmektedir. Yatay geçişler öğrencilerin gerekli şartları taşımaları halinde başvuruları, yatay geçiş için ayrılan kontenjan dikkate alınarak yapılmaktadır. Yüksek öğretim kurumu tarafından denkliği kabul edilen programlardan ayrılan veya mezun olan öğrencilerin lisan yerleştirme sınavı ile beden eğitimi öğretim programını seçmeleri halinde, daha önce almış oldukları derslerden beden eğitimi öğretimi programındaki derslere denk olanlarından muaf olmaları sağlanmaktadır. Bu işlem, öğrencinin başvurusu ve aldıkları derslerin denk olduğunu belgelendirmesi halinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, beden eğitimi öğretmenliği programının zorunlu müfredatında yer alan İngilizce ve Bilgisayar dersleri için her dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu dersten kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu dersdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınava girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar, ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.
Atatürk Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde açıklandığı gibi, öğrenciler beden eğitimi öğretmenliği programında yer alan bütün derslerden başarılı olmalı ve geçer not almalıdırlar.
Atatürk Ü.Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Bilimsel anlayışlı çağdaş Türk milletinin milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere Saygılı, bilimsel düşünceye sahip, çalışkan, kendisi ve çevresiyle barışık, hukukun üstünlüğüne inanan, ülkemizi daima ileriye götürecek ekip çalışmasına önem veren, liderlik ve iletişim becerilerine sahip, yaşam boyu öğrenmeyi ve kendini yenilemeyi ilke edinmiş öğretmenler yetiştirmektir.
Beden eğitmi öğretmenliği lisans programının amacı; yeterli düzeyde spor,beden eğitimi, pedagojik formasyon ve genel kültür bilgisine sahip olan, bu bilgilerini beden eğitimi öğretiminde kullanabilen yüksek lisans derecesine sahip beden eğitimi öğretmenleri yetiştirmektir. Beden eğitimi lisans programını başarı ile tamamlayan beden eğitimi öğretmen adaylarından; yeterli düzeyde spor, beden eğitimi, pedagojik formasyon ve genel kültür bilgisine sahip olmaları ve bu bilgilerini beden eğitimi öğretiminde kullanabilmeleri, çağdaş öğrenme/öğretme kuram ve yaklaşımlarına hakim olmaları, alanındaki gelişmeleri takip ederek günümüzün gerektirdiği eleştirel düşünme etkili iletişim, takım içinde çalışma ve liderlik becerilerine sahip olabilmeleri, eğitim ile ilgili etik değerlere sahip olmaları ve beden eğitimi ile ilgili problemlerin tespitinde ve çözümünde etkin rol alabilmeleri beklenmektedir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinden mezun olan öğrenciler başta Mili Eğitim Bakanlığına bağlı devlet ve özel okullarda olmak üzere; Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar özel sektör ve kulüpler, belediyeler, il özel idareleri ve öğretim kurumlarında istihdam edilecektir. İstihdam Sağlayacak Kuruluşlar; Spor Kulüpleri, Tatil Köyleri Turizm, Belediyeler, Özel Sanayi Kuruluşları, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü. - Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri, - Federasyonlar, - Gençlik Kampları, Özel İdareler, Eğitim Kurumları. Türkiye de gerek kamu kurum ve kuruluşlarında spor kulüplerinin ihtiyaçlarının karşılanması için gerekse özel sektör kulüplerinin ihtiyacı için iyi yetiştirilmiş meslek elemanlarına ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaç şu anda kısa süreli kurslarla yetişmiş alanla ilgili talebi mesleki yeterlilik açısından karşılayamamaktadır. Bu alana insanı tanıyacak eğitecek ve onun performansını en üst düzeye çıkartabilecek planlamayı yapabilen meslek elemanı yetiştirmek programın asıl gayesidir.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde ingilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla, kendi alanlarında veya ilgili alanlarda lisansüstü programlara müracaat edebilmektedirler.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli, Ders Öğretim Planı’nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır. Atatürk Üniversitesinde bağıl değerlendirme sistemi uygulanmaktadır. Bu değerlendirme sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgi, Atatürk üniversitesi eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinden edinilebilir.
Programda mevcut olan 240 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.
Tam zamanlı.