Bu bölümden mezun olan öğrenciler, Sahne Sanatları Lisans Mezunu derecesi alırlar.
"Sahne Sanatları Bölümü"nden mezun olan öğrenciler Lisans mezunu olarak derecelendirilirler.
üniversite giriş sınavından taban puanın üzerinde puan alan öğrenciler, yetenek sınavına girmeyi hak ederler. her sanat dalı üç aşamalı yetenek sınavı gerçekleştirerek öğrenci kabulunu gerçekleştirir
"Sahne Sanatları Bölümü"ne başvuru yapan adayların lise mezunu derecesi alarak; Üniversite sınavları'nın ilk aşamasında gerekli taban puanı almış olmaları gerekmektedir.
"Sahne Sanatları Bölümü"nde eğitim alabilecek öğerencilerin; lise mezunu olması ve üniversite sınavlarının ilk aşamasından gerekli taban puanını alarak başvurması gerekmektedir. Üç anasanat dalında eğitim veren program, kendi bünyelerinde adayların yeteneklerini ölçecek nitelikte yetenek sınavları yaparak öğrenci kabul etmektedir.
Sahne Sanatları Bölümü, ülkemizin tiyatro alanına yeterli ve donanımlı elaman yetiştirmeyi amaç edinmiştir.
Sahne Sanatları Bölümünden mezun öğrenciler Radyo, TV, Görsel sanatların diğer iş kollarında, Tiyatrolarda, Görsel ve Yazılı basında, Drama eğitimi bünyesinde vs. ihtiyaca cevap verici nitelikte çalışma alanları bulurlar.
"Sahne Sanatları Bölümü"nden mezun olan öğrenciler bir üst eğitim programı olan Yükseklisans eğitimine
Sınava alınarak kabul edilirler. Alanlarına ait dosya çalışmaları sınav jürisü tarafından ayrıca incelenerek değerlendirilir.
Bölümde verilen her bir ders için en az bir sınav , kısa sınav, ödev ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınav, kısa süreli sınav ve ödevlerin etkisi %60, dönem sonu sınavının ise %40 oranındadır. Dönem sınavına girebilmesi için öğrencinin yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, bağıl değerlendirme sistemi uygulanır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yıl sonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde 4’lü harf sistemine dönüştürülür. Öğrencinin aldığı notlardan oluşturulan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) üst üste 2 dönem 2.00’ın altında olanlar bir sonraki dönemden ders alamazlar. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten alınan DC ve DD notları, öğrencinin mezuniyet AGNO’suna bağlı olarak değerlendirilir. Öğrencinin AGNO’su başarı baraj notunun üzerinde ise bu dersler başarılı olarak tanımlanır. Ara yarıyıllarda/yıllarda ise, AGNO hesaplanmasında bu harf notları katsayıları ile değerlendirilir. FF notu, ilgili dersten başarısız olan öğrencilere verilir. FF notu alan öğrenci, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır. Başarı notu M ve G ile takdir edilen dersler, AGNO hesaplanmasında değerlendirmeye katılmaz.
Sahne Sanatları Bölümü Lisans Öğrencisi, 8 yarıyıl içinde, programdaki toplam 240 AKTS tamamlayarak mezun olur.
yüzyüze