Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans düzeyinde örgün öğretim programı yapılmaktadır. Program dili Türkçe olarak sürdürülmektedir. Dört yıllık lisans eğitimini, yani programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Hukuk Fakültesi lisans diploması ile "hukukçu" verilmektedir.
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi programına lise diplomasına sahip ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavlar neticesinde gerekli eşit ağırlıklı türünde puan alan öğrenci kabul edilmektedir.
Daha önce bir yüksek öğrenim programında öğrenim görmüş olan öğrenciler, bu programlarda almış oldukları hukuk dersleri ile ortak zorunlu dersler için, "Atatürk Üniversitesi Ders Muafiyeti ve İntibak İşlemleri Uygulama Esasları"na göre, muafiyet talebinde bulunabilirler.
Atatürk Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde açıklandığı gibi, öğrenciler bitirme bütün ders birimlerinden başarılı olmalıdırlar.
Fakültemizin misyonu insanlığın ortak değerlerini paylaşan, eleştirel düşünceye ve bilimsel anlayışa sahip, çağdaş, sorgulayıcı, insan haklarına ve etik değerlere saygılı, demokratik ilkeleri özümsemiş, hoşgörü sahibi hukukçular yetiştirmektir.
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi ilk mezunlarını 2011 yılında vermiştir. Bu mezunların %17'si şu anda adli-idari yargı hakim-savcı stajerliği yapmaktadır. %14'ü ise akademik kariyer yapmak üzere araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
Hukuk alanında yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen mezunlar için, Atatürk Üniversitesinde iki seçenek mevcuttur: özel hukuk yüksek lisans ve doktora programları, kamu hukuku yüksek lisans ve doktora programları.
Bölümde verilen her bir ders için bir ara sınavı, kısa sınav, ödev ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınav, kısa süreli sınav ve ödevlerin etkisi %40, dönem sonu sınavının ise %60 oranındadır. Dönem sınavına girebilmesi için öğrencinin yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, bağıl değerlendirme sistemi uygulanır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yıl sonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde 4’lü harf sistemine dönüştürülür. Öğrencinin aldığı notlardan oluşturulan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) üst üste 2 dönem 2.00’ın altında olanlar bir sonraki dönemden ders alamazlar. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten alınan DC ve DD notları, öğrencinin mezuniyet AGNO’suna bağlı olarak değerlendirilir. Öğrencinin AGNO’su başarı baraj notunun üzerinde ise bu dersler başarılı olarak tanımlanır. FF notu, ilgili dersten başarısız olan öğrencilere verilir. FF notu alan öğrenci, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır.
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi lisans eğitim öğretim programında almak zorunda oldukları bütün dersleri başarıyla tamamlayan ve AGNO’su en az 2.00 olan öğrencilere Hukuk Fakültesi Lisans diploması ile "hukukçu" unvanı verilmektedir.
Tam Zamanlı