Eğitimini başarıyla tamamlayanlara ön lisans diploması verilir.
ÖN LİSANS
Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksekokulu Programlarına; ilgili Meslek Lisesinden mezun olan öğrenciler ile diğer lise ve Meslek lisesi mezunu öğrenciler , Yükseköğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda YGS-1 puan türünde yeterli puanı almış ve özel şartları taşıyan öğrenciler alınmaktadır. Programlara ayrıca, yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.
Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksekokulu Programlarına; ilgili Meslek Lisesinden mezun olan öğrenciler ile diğer lise ve Meslek lisesi mezunu öğrenciler , Yükseköğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda YGS-1 puan türünde yeterli puanı almış ve özel şartları taşıyan öğrenciler alınmaktadır.
Atatürk Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde açıklandığı gibi, öğrenciler staj dahil bütün ders birimlerinden başarılı olmalıdırlar.
Otomotiv alanında araç tasarım, imalat, bakım ve teknoloji ile ilgili konularda çağdaş ve güncel eğitim vermek; otomotiv sanayiinde toplumun yaşam standartlarının gelişimine ve ekonomik refahına katkıda bulunacak kalifiye teknik eleman ihtiyacını karşılamak; bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemelere katkı sağlayacak lisans eğitim çalışmalarına destek olmaktır.
Ön lisans otomotiv mezunları özel sektörde tüm otomotiv sanayi ve yetkili servislerde çalışabildikleri gibi, KPSS puanı ile alım yapan tüm kamu kuruluşlarında çalışabilmektedirler.
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ÖSYM'nin yapmış olduğu DGS sınavı ile mühendislik fakültelerine geçiş hakkı kazanmaktadırlar.
Programlarda verilen her bir ders için bir ara sınavı (kısa sınav, ödev) ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınav, ( varsa kısa süreli sınav ve ödevlerin) etkisi %40, dönem sonu sınavının ise %60 oranındadır. Dönem sınavına girebilmesi için öğrencinin yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, bağıl değerlendirme sistemi uygulanır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yılsonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde 4’lü harf sistemine dönüştürülür. Öğrencinin aldığı notlardan oluşturulan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) ardışık 2 dönem 2.00’ın altında olanlar bir sonraki dönemden ders alamazlar. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten alınan DC ve DD notları, öğrencinin mezuniyet AGNO’suna bağlı olarak değerlendirilir. Öğrencinin AGNO’su başarı baraj notunun üzerinde ise bu dersler başarılı olarak tanımlanır. Yarıyıllarda/yıllarda ise, AGNO hesaplanmasında bu harf notları katsayıları ile değerlendirilir. FF notu, ilgili dersten başarısız olan öğrencilere verilir. FF notu alan öğrenci, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır. Başarı notu M ve G ile takdir edilen dersler, AGNO hesaplanmasında değerlendirmeye katılmaz.
Öğrencilerin Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksekokulundan mezun olabilmeleri için öğretim programında belirtilen dersleri ve kredi saatlerini (minimum 100 ders saati veya 120 AKTS) başarıyla tamamlamaları ve ağırlıklı genel not ortalamasını en az 2.00 düzeyine çıkarmış, 30 iş günü staj çalışmalarında başarılı olmaları gerekmektedir.
İki yıllık.