Öğrenciler müfredat programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra, “Bilgisayar Programcılığı” alanında Önlisans derecesi ile mezun olurlar.
Ön lisans
Öğrenciler Yükseköğretime ÖSS (Öğrenci Seçme Sınavı)’ye dayalı bir sınav aracılığı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce(ÖSYM) düzenlenmektedir. Adaylar, Yükseköğretim kurumlarına, ÖSS sınavından aldıkları puan ve Ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan bir puanla girebilmektedirler. 4702 sayılı kanun ile Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları mezunları Meslek Yüksekokullarına sınavsız olarak yerleştirilebilirler.
Yüksek Öğretim Kurumlarında önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu Yönetmelik kapsamında gerçekleştirilmektedir.
120 AKTS lik derslerin tümünü başarıyla tamamlamış olmak.
Bilgisayar Programcılığı alanında kendini yetiştirmiş, teoriyi pratiğe dönüştürmeyi başarabilen,ekip çalışması yapabilen, son teknolojik yenilikleri takip edebilen, sorun değil çözüm üretebilen, kişilikli, öz güveni gelişmiş Programcı yetişirmek.
Bilgisayar Programcılığı Programını tamamlayan öğrenciler, Bilgisayar Programcısı, Yazılım Uzmanı, Yazılım Geliştiricisi, Bilgisayar Teknikleri, Bilgi İşlem Uzmanı gibi ünvanlara sahip teknik ara eleman olarak mezun olmaktadır. Yazılım, danışmanlık veya bilgisayar firmalarında çalışabilmelerinin yanında eğitimden sağlığa, eğlenceden finansa birçok kurumda bilgi işlem bölümlerinde farklı konumlarda çalışabilmektedir. Program mezunları ayrıca bilgisayar satış-pazarlamada ya da eğitim sektöründe de görev alabilecekleri gibi yazılım, e-ticaret, mobil uygulamar gibi birçok alanda kendi işlerini de kurabilmektedir.
Programımızdan Dikey Geçiş Yapabilecek Lisans Programları:
Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknoloji, Matematik-Bilgisayar, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar, Uzay Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği
Öğrencinin başarı notunun hesaplanmasında dersin niteliğine göre sınavlar yazılı, sözlü, ödev, proje ya da laboratuar çalışması olarak değerlendirilmektedir. Sınavları değerlendirmede; ders başına bir ara sınav %40 ve/veya ara sınav yerine geçen diğer çalışmaların başarı notuna katkısı %40, yarıyıl sonu sınavından alınan (final sınavı) notunun başarı notuna katkısı %60’dır. Öğrencilere kendi gelişimleri için, eğitim almakta oldukları alanla ilgili araştırmaya yönelik projeler öğretim elemanları danışmanlığında yürütülmektedir.
Mazeret sınavı, mazeretlerle ilgili belgelerini, bir dilekçeyle birlikte sınavların bitimini takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar birimine ulaştırmaları gerekir.
Bilgisayar Programcılığı alanının mezuniyet şartları aşağıdaki koşullara dayalıdırİlgili yönetmelikte belirtilen süreler içerisinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak, aldığı derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 ağırlıklı genel not ortalaması ile tamamlamak ve 40 iş günü staj yapmak zorunludur.
Örgün olarak öğretim süresi 4 yarıyıl olup, eğitim dili Türkçedir. Bununla beraber 30 iş günü staj yapılmaktadır.