İngilizce Tıp Programı için hazırlık + altı yıllık dönemin tümünü tamamlayanlara “Tıp Doktoru Diploması/Degree Doctor of Medicine” verilir.
Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programında eğitim-öğretim süresi hazırlık + altı yıl olup, eğitim-öğretim yıl esasına göre düzenlenir.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesine lise diplomasına sahip ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YKS ve TYT, AYT sınavları neticesinde gerekli sayısal (MF-3) türünde puan alan öğrenci kabul edilmektedir.
Diğer yükseköğretim kurumlarından alınan ve muaf olarak sayılması Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre uygun görülen dersler için; muafiyet talebinde bulunulan dersin/derslerin başarı notunun, ilgili Yönetmeliğin 27. maddesinde belirlenen harf notlarından en az CC (60) harf notu veya karşılığı olması gerekir. Öğretim programlarında başarılı/başarısız olarak değerlendirilen ders/dersler için en az CC harf notu veya karşılığı aranmadan başarılı olanlar, bu derslerden muaf sayılabilir. İlgili yönetim kurullarınca muafiyetleri uygun görülen dersler, not döküm belgesinde M harf notu ile gösterilir.
Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programında sınıf geçme sistemi uygulanır. Ortak zorunlu dersler hariç;
a) Hazırlık sınıfı öğrencileri, muafiyet sınavından veya derslerinden başarılı olması durumunda bir üst sınıfa geçebilir.
b) 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri, “Temel Tıp Bilimleri” dersinden başarılı olması durumunda bir üst sınıfa geçebilir.
c) 4. ve 5.sınıf öğrencileri, almak zorunda oldukları stajların tamamından başarılı olması durumunda bir üst sınıfa geçebilir. Herhangi bir stajdan başarısız olan öğrenciler bir üst sınıfa geçemezler.
d) 6. sınıf öğrencileri, almak zorunda oldukları stajların tamamından başarılı olması durumunda mezun olmaya hak kazanır. Herhangi bir stajdan başarısız olan öğrenciler mezuniyete hak kazanamazlar.
Üst düzeyde bilgi birikimine ve mesleki yetkinliğe sahip, etik ilkeleri benimsemiş, toplum sağlığının önemini kavramış, iyi iletişim kurabilen, araştırmacı, mesleki bilgilerini hastası lehine başarıyla kullanma becerisi kazanmış nitelikli hekimler yetiştirmek,
Sağlık bilimleri alanına evrensel düzeyde katkı yapmak, girişimci, paylaşımcı, öncü sosyal yükümlülük işlevlerini kullanarak bilgiyi etkin şekilde tüm topluma yaymak,
“Hayatın Hizmetinde” ilkesine bağlı olarak, uluslararası standartlarda, yenilikçi, kapsamlı, bütüncül sağlık hizmeti sunmak, toplum ve birey sağlığını geliştirici bilimsel öneriler ve çözümler üretmek, ülkenin ve bölgenin gereksinimlerine ve ihtiyaçlarına öncelik vermektir.
Fakültemiz İngilizce Tıp Programı 2009-2010 eğitim-öğretim yılında 31 öğrenci ile eğitimine başlamış ve ilk mezunlarını 2016 yılında vermiştir. Fakültemiz kuruluşundan bu güne kadar birçok öğretim üyesi, uzman ve pratisyen hekim yetiştirmiştir. Şuana kadar 181 hekim mezun eden Fakültemiz İngilizce Tıp Programı, ülkemizin hemen hemen her bölgesine hizmet yapmak üzere mezunlarını göndermiştir.
Lisans mezuniyeti sonrası öğrencilerimiz;
a) TUS sınavı ile uzmanlık eğitimi,
b) Doktora eğitimi alabilirler.
A) 1 inci, 2 nci ve 3 üncü sınıflarda ders grubu sonu sınavı ve yıl sonu genel sınavı veya bütünleme sınavlarında alınan sınav notları, başarı notunu belirler. Bir ders grubu içindeki derslerden, ders sayısı, o ders grubundaki toplam ders sayısının % 8’i ve üzerinde olan dersler kendi başına bir baraj, diğer dersler ise bir baraj oluşturur. Öğrenci baraja tabi ders veya ders gruplarının her birine ait toplam puanın en az % 50’sini almak zorundadır, aksi halde puan düşürme işlemi yapılır ve o ders veya ders grubunun toplam puanının % 50’si ile almış olduğu puan arasındaki fark, ders grubu sonu sınavı toplam puanından düşülür. Yıl sonu genel sınavına girme hakkı olduğu halde sınava girmeyen (F2) veya başarısız olan (F3) öğrenci yıl sonu bütünleme sınavına alınır. Yıl sonu geçme notu, ders grupları notlarının ortalamasının % 60’ı ile, yıl sonu genel sınavı notu ya da bütünleme sınavı notunun % 40’nın toplamı ile bulunur. Sınıfın başarılmış olması için yıl sonu geçme notu olarak 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması gerekir. Her bir ders grubu sınavından en az 60 puan almak kaydıyla ders grubu sonu sınavlarının puan ortalaması 70 ve üzerinde olan ve bu nedenle yıl sonu genel sınavına girmeyen öğrenciler için yıl sonu geçme notu, ders grubu sonu sınavlarının puan ortalamasıdır. Bu öğrenciler yıl sonu genel sınavına girdikleri takdirde yıl sonu geçme notu hesaplanırken, öğrenci lehine olan değerlendirme yapılır.
B) 4 üncü ve 5 inci sınıflarda öğrenciler yaptıkları stajların veya derslerin sonunda başarılı olmak için, pratik ve teorik sınavların her birinden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almak zorundadır. Pratik sınavdan başarılı olamayan öğrenci teorik sınava giremez. Ders veya staj başarı notu, pratik ve teorik sınavdan alınan puanların ortalamasının alınmasıyla hesaplanır. Yıl sonu başarı notu, staj başarı notlarının ortalaması ile bulunur.
C) 6 ncı sınıfta aile hekimliği döneminde başarılı olabilmek için uygulama birimlerinin her birinin faaliyetlerine bu yönetmelikte belirtilen şekilde devam şartlarının yerine getirilmesi ve anabilim dalı başkanından klinik, poliklinik, laboratuvar veya saha çalışmaları, nöbetler, hasta muayene ve müşahadeleri, araştırma raporları ve epikrizler, hastaya muamele tarzı ve ilgisi, katıldığı seminerler ve uygulamalar ile hekimliğin gerektirdiği diğer hususlar göz önüne alınarak söz konusu birimi başarı ile tamamladığını ve gerekli nöbetlerini tutmuş olduğunu belirten bir yeterlilik belgesi alınması gerekir.
Tıp Fakültesi eğitim öğretim programında almak zorunda oldukları bütün dersleri, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarıyla tamamlayan öğrencilere Tıp Fakültesi Diploması verilir.
Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programında eğitim-öğretim süresi hazırlık + altı yıl olup, eğitim-öğretim yıl esasına göre düzenlenir. Eğitim-öğretim süresinin ilk yılında “İngilizce Hazırlık” eğitimi, sonraki üç yılında “Temel Tıp Bilimleri Dönemi” eğitimi, sonraki iki yılında “Klinik Tıp Bilimleri Dönemi” eğitimi, son yılında ise “Aile Hekimliği Dönemi” eğitimi verilir.