Ekonometri Anabilim dalı doktora programını başarı ile tamamlayanlar Ekonometri alanında Doktora derecesine (Ekonometri Bilim Doktoru) sahip olurlar.
Doktora
Yüksek lisans diplomasıyla başvuranların, programın puan türünde en az 55 ALES puanına sahip olmaları şartı aranır. Doktora programına öğrenci kabulünde YDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almak gerekir. Doktora programına tezli yüksek lisans derecesiyle başvuracak olan T.C. uyrukluların doktora programına kabulünde ALES puanının %60’ı, yüksek lisans mezuniyet notunun %30’u ve mülakat notunun %10’unun toplamının en az 65 puan olması şartı ile ilgili programın yerleştirme sıralamasına dâhil edilirler. Mülakat sınavına katılmayanların puanları hesaplanmaz ve sıralamaya giremezler.
Ekonometri Anabilimdalı'nda yüksek lisans yapmış olmak. Diğer programlarda yüksek lisans yapmış olanlar ise, bir eğitim dönemi yani iki yarıyıl boyunca Ekonometri programında bilimsel hazırlık dersleri alırlar.
Programda yer alan zorunlu ve seçmeli dersleri başarıyla tamamlamak, yeterlilik sınavına girmek için Ulusal Yabancı Dil Sınavlarının birinden (ÜDS ve KPDS) en az 55 veya uluslararası dil sınavlarından eşdeğeri bir puan almış olmak, yeterlilik sınavını başarıyla geçmek, doktora tezini başarıyla tamamlamak ve tezini başarıyla savunmak.
Ekonometri programın amacı öğrencilere bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, bilgiyi değerlendirme, eleştirme ve yorumlama yeteneğini kazandırmaktır. Ekonometri alanında bilimsel çalışma için gerekli olan akademik, teknik ve diğer bilgileri öğreterek akademik alanda bireysel olarak araştırma ve çalışma yapma yeteneği geliştirmektedir.
Ekonometri programı ekonometrinin farklı alanlarında öğrenciler için akedamik tutum ve uzmanlık düzeyi geliştirmeyi hedeflemiştir. Ekonomiye ek olarak disiplinler arası çalışmalar için bilimsel bir platform oluşturmayı amaçlamıştır.
Ekonometri doktora programından mezun olanlar öncelikli olarak akademisyen olurlar ve üniversitelerde çalışırlar.
1-Sınavlar; kısa süreli sınav, ara sınavı, yarıyıl sonu sınavı, mazeret sınavı, muafiyet sınavı ve bütünleme sınavlarından oluşur.
2-Başarı notu, ara sınav not ortalamasının % 40’ı ile yarıyıl sonu sınavı veya bütünleme sınavının % 60’ının toplamı alınarak hesaplanır.
3-Doktora programlarında başarı notu 100 puan üzerinden en az 75 puandır.
Doktora proogramında yer alan 180-240 AKTS kredisi işyükünde akademik faaliyeti başarmış olması gerekir.
Tam zamanlı