Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde lisans düzeyinde örgün ve ikinci öğretim programı yapılmaktadır. Program dili Türkçe olarak sürdürülmektedir. Dört yıllık lisans eğitimini, yani programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Yönetim Bilişim Sistemleri lisans diploması verilir.
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunları 'Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Lisans Mezunu' derecesini alırlar.
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümüne ,lise diplomasına sahip ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YGS ve LYS sınavları neticesinde gerekli Eşit Ağırlık türünde puan alan öğrenci kabul edilmektedir. Ayrıca Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 3. Dönemden itibaren gerek dikey geçiş (ön lisans mezunları için) gerekse yatay geçiş (hem diğer üniversitelerin Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü hem de üniversitemiz içerisinde bulunan ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü tarafından kabul edilen diğer bölümlerden) öğrenciler de kayıt yaptırabilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı üniversitelerin diploma programları veya aynı üniversite içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.
Denkliği YÖK tarafından kabul edilen üniversitelerden öğrenci kabul edilebilir. Dikey geçiş sınavından başarılı olan ön lisans derecesi mezunları da lisans derecesi almak üzere eğitimlerine devam edebilmeleri için kabul edilebilirler. Bu öğrencilerin alacağı dersler ilgili bölüm tarafından daha önce mezun olduğu meslek yüksek okulundan aldığı ve başardığı dersler dikkate alınmak suretiyle belirlenerek intibak yapılır. Başka bir kurumda alınan dersin içeriği Atatürk Üniversitesi’nde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte yönetim kurulu tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.
Atatürk Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde açıklandığı gibi, öğrencilerin bu bölümden mezun olabilmeleri için programlarında öngörülen tüm derslerden başarılı olmalıdır.
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim bilişim Sistemleri Bölümü, analiz ve sentez yeteneğine sahip, güncel bilişim literatürünü kolaylıkla izleyebilen, gerek bilişim sistemleri gerekse bilişim teknolojileri ile yakından ilgili diğer alanlarda bilimsel araştırma yapabilen nitelikli yönetimci, bilişimci, sistemci ve bunların ara kesitlerinde yer alan alanlarda sosyo-teknik uzman yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü, ilk olarak 2016 yılında mezun vermiştir. Bölüm mezunları çeşitli kurumlarda bilgi sistem sorumluları olarak veya ilgili alanda proje geliştirmeden sorumlu çalışanlar olarak çalışmaya başlamışlardır.
Bölümde verilen her bir ders için en az bir en çok iki ara sınavı, kısa sınav, ödev ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınav, kısa süreli sınav ve ödevlerin etkisi %40, dönem sonu sınavının ise %60 oranındadır. Dönem sınavına girebilmesi için öğrencinin yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, bağıl değerlendirme sistemi uygulanır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yıl sonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde 4’lü harf sistemine dönüştürülür. Öğrencinin aldığı notlardan oluşturulan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) üst üste 2 dönem 2.00’ın altında olanlar bir sonraki dönemden ders alamazlar. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten alınan DC ve DD notları, öğrencinin mezuniyet AGNO’suna bağlı olarak değerlendirilir. Öğrencinin AGNO’su başarı baraj notunun üzerinde ise bu dersler başarılı olarak tanımlanır. FF notu, ilgili dersten başarısız olan öğrencilere verilir. FF notu alan öğrenci, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır. Başarı notu M ve G ile takdir edilen dersler, AGNO hesaplanmasında değerlendirmeye katılmaz...
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünün eğitim öğretim programında almak zorunda oldukları bütün dersleri, başarıyla tamamlayan ve AGNO su en az 2.00 olan öğrencilere Yönetim Bilişm Sistemleri Lisans diploması verilir. Öğretim programı; teorik dersler ve/veya uygulamalar ve diğer etkinliklerden (araştırma, ödev, staj, vb) oluşur. Öğrencilerin mezuniyet için almaları gereken toplam kredi saati miktarı, ortak zorunlu dersler hariç olmak üzere; Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde 160 kredi saattir
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü örgün eğitim vermektedir ve günlük eğitim programı, gündüz öğretim-1. öğretim ve gece öğretimi-II. Öğretim olarak iki kısıma ayrılmaktadır.