Eğitimini başarıyla tamamlayanlara ön lisans diploması verilir.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, meslek bilgileri ile donatılmış kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaç duydukları ara eleman yetiştirmektir.
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programına; ilgili Meslek Lisesinden mezun olan öğrenciler sınavsız, diğer lise ve Meslek lisesi mezunu öğrenciler ise, Yükseköğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda YGS-4 puan türünde yeterli puanı almış ve özel şartları taşıyan öğrenciler alınmaktadır. Programlara ayrıca, yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.
Ön Lisans eğitiminin öncesinde lise eğitiminin tamamlanması gereklidir. Bunun için lise diplomasının ibrazı gerekir.
Atatürk Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde açıklandığı gibi, öğrenciler bütün derslerden başarılı olmalıdırlar.
Kurumların tanıtılması, kurumlarla kişiler arasında insan odaklı sürekli ve kalıcı ilişkiler geliştirecek, bu ilişkileri yönetecek, bu süreçte karşılaşılacak sorun, kriz ve kaosu yönetebilecek, uluslararası bilgi ve becerilerle donanmış, bilimsel yöntemleri benimseyen ve uygulayan, mesleki etik ve sorumluluk duygusuyla hareket eden halkla ilişkiler yetkinliğine sahip öğrenciler yetiştiren, bir eğitim, araştırma ve uygulama alanı olmak.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programından mezun olanlar resmi ve özel kuruluşların tanıtım birimlerinde reklam ve kamuoyu araştırmaları ile ilgili kuruluşlarda görev alabilirler.Ön Lisans programının (Normal Öğretim) süresi 2 yıldır. Eğitim dili Türkçedir. Programımızı başarıyla bitirenler örgün, uzaktan veya açık öğretimden lisans tamamlayıp isterlerse yüksek lisans ve doktora yapma olanaklarına sahip olabilirler.
Önlisans Programını başarıyla bitirenler Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı olmak şartıyla dört yıllık lisans eğitimi veren Halkla İlişkiler v.b uygun bölümlere geçebilirler.
Programlarda verilen her bir ders için bir ara sınavı (kısa sınav, ödev) ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınav, ( varsa kısa süreli sınav ve ödevlerin) etkisi %40, dönem sonu sınavının ise %60 oranındadır. Dönem sınavına girebilmesi için öğrencinin yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, bağıl değerlendirme sistemi uygulanır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yılsonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde 4’lü harf sistemine dönüştürülür. Öğrencinin aldığı notlardan oluşturulan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) ardışık 2 dönem 2.00’ın altında olanlar bir sonraki dönemden ders alamazlar. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten alınan DC ve DD notları, öğrencinin mezuniyet AGNO’suna bağlı olarak değerlendirilir. Öğrencinin AGNO’su başarı baraj notunun üzerinde ise bu dersler başarılı olarak tanımlanır. Yarıyıllarda/yıllarda ise, AGNO hesaplanmasında bu harf notları katsayıları ile değerlendirilir. FF notu, ilgili dersten başarısız olan öğrencilere verilir. FF notu alan öğrenci, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır. Başarı notu M ve G ile takdir edilen dersler, AGNO hesaplanmasında değerlendirmeye katılmaz.
Öğrencilerin Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulundan mezun olabilmeleri için öğretim programında belirtilen dersleri ve kredi saatlerini (minimum 100 ders saati veya 120 AKTS) başarıyla tamamlamaları ve ağırlıklı genel not ortalamasını en az 2.00 düzeyine çıkarmış, 30 iş günü staj çalışmalarında başarılı olmaları gerekmektedir.
Yüzyüze eğitim verilmektedir.