Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim dalı doktora programını başarı ile tamamlayanlar Felsefe ve Din Bilimleri alanında Doktora derecesine (Felsefe ve Din Bilimleri Doktoru) sahip olur.
1-Enstitü kurulunun öğrenci kabul alanında belirlediği alanda 4 yıl öğretim süreli lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olması, 2- (Sözel) puan türünde en az 55 ALES (Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı) puanına sahip olması, 3- ÜDS, KPDS veya eşdeğer bir yabancı dil sınavından (TOFEL vb) en az 55 puan almış olması. 4- (Sözel) ALES puanının % 60`ı ile lisans AGNO’sunun (Ağırlıklı genel not ortalamasının) % 20’sinin ve yüksek lisans AGNO’sunun toplamının en az 65 olması, 5- En yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yapılacak sıralamada, açılan kontenjan içinde yer alması, 6- Bilimsel hazırlık sınıfı koşuluyla kabul edilmesi halinde, bilimsel hazırlık sınıfını 1 yılda başarmış olması, 7- Yabancı uyruklu öğrencilerden Avrupa Dil Portföyü’ne göre B2 ( veya 100 üzerinden 70 puan başarı) düzeyinde Türkçe dil bilmesi şartları aranır. 8- Ayrıca diğer üniversitelerin Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalındaki aynı düzeydeki programdan yatay geçişle öğrenci kabul edilebilmektedir. 9- Programa öğrenci başvuru ve kabul koşulları, her akademik dönem başlamadan önce Sosyal Bilimleri Enstitüsü Internet adresinde yayınlanmaktadır.
Programımızın temel amacı, felsefe ve din bilimleri derslerinin öğretimi için gerekli olan teorik bilgi birikimini uygulamayla birleştirebilen, orjinal çalışmalar ortaya koyabilecek, alanında yeni bilgi ve yaklaşımları izleyebilme becerisi kazanmış, bilimsel alanda özgün yaklaşım ve metotlar geliştirebilecek, eleştirme/sorgulama yetenekleri gelişmiş, bilim adamları yetiştirmektir.
Lisansüstü programlarda alınan herhangi bir derse yarıyıl içinde en az % 70 devam etmek zorunluluğu vardır. Başarı; yıl içi başarı ölçümü (ödevler, ara sınavlar) ve yıl sonu sınavı ile ölçülür. Sınavlar; yazılı, sözlü veya hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak çeşitli türlerde yapılır. Her ders için en az bir ara sınav yapılır. Derslerdeki başarının ölçme ve değerlendirmesi ile ilgili detaylı açıklamalar Ders Bilgi Paketi sayfasında yer almaktadır. Sınavlar 100 üzerinden verilen puanlar ile değerlendirilir. Başarı notu, ara sınav not ortalamasının % 30 u ile yarıyıl sonu sınavı veya bütünleme sınavının % 70 inin toplamı alınarak hesaplanır. Doktora programlarında başarı notu, 100 puan üzerinden en az 75 puan, 4 üzerinden 2.5 (BC) puandır. Kredisiz dersler, uzmanlık alan dersi ve tez çalışmasının başarı ile tamamlanması halinde G (Geçer) veya B (Başarılı) ifadesi kullanılır. Ortalama başarı notu hesaplamasında; Geçer (G), Başarılı (B) ve Muaf (M) ile ifade edilen dersler değerlendirmeye alınmaz. 100 puan üzerinden alınan başarı notunun harf notu ve dörtlük sistem karşılıkları ile ilgili geniş açıklama, Sosyal Bilimleri Enstitüsü Internet adresinde yayınlanan yönetmelikte bulunmaktadır.
1-Adayın en az 24 Kredi saatlik dersi (8 adet) minimum BC 75 notu ile başarması 2-Yeterlik sınavında başarılı olması, 3-D oktora tez önerisinin Tez İzleme Komitesince kabul edilmiş olması, 4-Felsefe ve Din Bilimleri alanında Doktora tezi hazırlaması ve tez savunmasında başarılı olması, 5-Toplamda en az 180-240 AKTS biriminde akademik faaliyeti başarmış olması şartları aranır.