Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Turizm İşletmeciliği alanında Doktora derecesine ve Bilim Doktoru unvanına sahip olunur.
Doktora programlarına başvurabilmek için adayların bir lisans veya yüksek lisans diplomasına, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (ALES) başvurduğu programın puan türünde en az 55 (lisans diploması ile başvuranların ise en az 85) standart puan ve Yabancı Dil Sınavı' dan 55 puan almış olmaları gerekmektedir. Doktora programlarına öğrenci kabulünde adayların, ALES puanının % 60’ı ile lisans ve yüksek lisans derslerinin ağırlıklı not ortalamasının yarısının % 40’ının toplamı 65 puandan az olamaz. Lisans diploması ile başvuranların ise ALES puanının % 60’ı ile lisans derslerinin ağırlıklı not ortalamasının % 40’mın toplamı 90 puandan az olamaz.
Yatay geçişler eşdeğer öğretim programları uygulayan enstitülerin anabilim/anasanat dalları veya aynı Enstitünün anabilim/anasanat dalları ya da aynı anabilim/anasanat dalının programları arasında en az bir yarıyılı tamamlamış olmak koşuluyla yarıyıl başlarında enstitü yönetim kurulu kararıyla yapılır.
4 yıl, 1 yılda 2 yarıyıl, her yarıyılda 16 hafta, 240 AKTS.
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı Turizm İşletmeciliği doktora programında 10 öğretim üyesi ve 11 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Öğrencilerimizin proje ve tez ile ilgili çalışmalarına destek sağlayabilecek kütüphanesi ile öğrenci ve ders kullanımındaki bilgisayar laboratuarı ile ayrıca kablosuz ağ bağlantısı mevcuttur. Programda sunulan derslerin dili Türkçedir. Öğretim üyelerinin çalıştıkları alanda yeni araştırmacılarla bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları, böylece doktora öğrencilerinin nitelikli bilimsel araştırma yapabilme donanımı kazanmaları noktasında yardımcı olmak.
Programdan mezun olan öğrenciler turizm fakülteleri, turizm ile ilgili yüksekokullar ve meslek yüksekokullarında öğretim elemanı veya öğretim üyesi olarak görev alabilmektedirler. Ayrıca mezunlar konaklama işletmelerinde (otel, motel, pansiyon, tatil köyleri) restaurantlarda, A, B ve C grubu seyahat acentalarında, tur operatörlerinde, turizm danışma bürolarında, çeşitli ulaştırma şirketlerinde, fuar ve organizasyon şirketlerinde üst düzey yönetici olarak görev alabilmektedirler.
Doktora programı, yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam yirmi bir krediden az olmamak koşuluyla en az yedi adet ders, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından oluşur. Lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için de en az 42 kredilik ondört adet ders, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından oluşur.
Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.