Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı Doktora Programını başarı ile tamamlayanlar Yönetim Bilişim Sistemleri alanında Doktora derecesine (Yönetim Bilişim Sistemleri Bilim Doktoru) sahip olurlar.
Yüksek lisans diplomasıyla başvuranların, programın puan türünde en az 55 ALES puanına sahip olmaları şartı aranır. Doktora programına öğrenci kabulünde YDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almak gerekir. Doktora programına tezli yüksek lisans derecesiyle başvuracak olan T.C. uyrukluların doktora programına kabulünde ALES puanının %60’ı, yüksek lisans mezuniyet notunun %30’u ve mülakat notunun %10’unun toplamının en az 65 puan olması şartı ile ilgili programın yerleştirme sıralamasına dâhil edilirler. Mülakat sınavına katılmayanların puanları hesaplanmaz ve sıralamaya giremezler.
Yönetim Bilişim Sistemleri Doktora Programı'na; Yönetim Bilişim Sistemleri, Sayısal Yöntemler, Bilgisayar Mühendisliği ve endüstri Mühendisliği alanlarından birinden yüksek lisans derecesine sahip olanlar başvurabilirler.
Programda yer alan zorunlu ve seçmeli dersleri başarıyla tamamlamak, yeterlilik sınavına girmek için Ulusal Yabancı Dil Sınavlarının birinden (ÜDS, KPDS, YDS) en az 55 veya uluslararası dil sınavlarından eşdeğeri bir puan almış olmak, doktora yeterlilik sınavını başarıyla geçmek, doktora tezini hazırlayıp sunmak ve başarıyla savunmak.
Sınavlar; kısa süreli sınav, ara sınavı, yarıyıl sonu sınavı, mazeret sınavı, muafiyet sınavı ve bütünleme sınavlarından oluşur. Başarı notu, ara sınav not ortalamasının % 30’u ile yarıyıl sonu sınavı veya bütünleme sınavının % 70’inin toplamı alınarak hesaplanır. Doktora programlarında başarı notu 100 puan üzerinden en az 75 puandır.
Doktora proogramında yer alan 180-240 AKTS kredisi iş yükünde akademik faaliyeti başarmış olması gerekir.
Tam zamanlı.