Bu programdan mezun olanlar doktora derecesi alırlar.
Bu programa ebelik bölümü lisans mezunu olup Sağlık Bilimleri Enstitüsü Ebelik Yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve doktora yapma koşullarını sağlayan öğrenciler alınır.
Bu programa ebelikte yüksek lisans yapmış olan adaylar kabul edilir.
Programda yer alan zorunlu ve seçmeli dersleri başarıyla tamamlamak, yeterlilik sınavına girmek için Ulusal Yabancı Dil Sınavı ÜDS veya KPDS'den en az 55 veya uluslararsı dil sınavlarında eşdeğeri puan almış olmak, yeterlilik sınavını başarmak, doktora tezini başarıyla tamamlamak ve başarıyla savunmak.
Kadın sağlığını ve esenliğini koruma geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik hizmetleri yerine getirecek, bilimsel ilkeler ışığında araştırmalar yapacak, uluslararası ölçütlerde uzman ebeler yetiştirmek. Ebelik uzmanlık alanını ulusal ve uluslar arası düzeyde tercih edilir konuma getirmek.
Bu program mezunları tüm kamu ve özel sağlık kurumlarında yönetici ve klinisyen ebe olarak, ebe/hemşire yetiştiren okullarda eğitici olarak(pedagojik formasyon eğitimi almış olanlar) ve üniversitelerde öğretim elemanı olarak çalışabilirler.
Bu programdan sonra bir üst derece programı bulunmamaktadır.
Öğrencinin başarısı eğitim sürecinde verilen proje - ödevler ve yılsonu sınavları aracılığıyla ölçülür ve değerlendirilir.Daha ayrıntılı bilgi için ilgili dersin bilgi paketini inceleyiniz.
Programda öğrenim gören öğrenciler mezuniyet için ders ve tez dönemlerini başarı ile tamamlamak zorundadır.
Tam zamanlı