Bu doktora programını başarı ile tamamlayanlar, Kamu Yönetimi alanında Doktora Derecesine (Kamu Yönetimi Bilimi Doktoru) sahip olurlar.
Yüksek lisans diplomasıyla başvuranların, programın puan türünde en az 55 ALES puanına sahip olmaları şartı aranır. Doktora programına öğrenci kabulünde YDS’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almak gerekir. Doktora programına tezli yüksek lisans derecesiyle başvuracak olan Türkiye Cumhuriyeti uyrukluların doktora programına kabulünde ALES puanının yüzde 60’ı, yüksek lisans mezuniyet notunun yüzde 30’u ve mülakat notunun yüzde 10’unun toplamının en az 65 puan olması şartı ile ilgili programın yerleştirme sıralamasına dâhil edilirler. Mülakat sınavına katılmayanların puanları hesaplanmaz ve sıralamaya giremezler.
Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yapmış olma, gerekmektedir. Diğer programlarda yüksek lisans yapmış olanlar ise, bir eğitim dönemi (iki yarıyıl) boyunca Kamu Yönetimi programında bilimsel hazırlık dersleri alırlar.
Programda yer alan zorunlu ve seçmeli dersleri başarıyla tamamlamak, yeterlilik sınavına girmek için Ulusal Yabancı Dil Sınavlarının birinden (ÜDS ve KPDS) en az 55 veya uluslararası dil sınavlarından eşdeğeri bir puan almış olmak, yeterlilik sınavını başarıyla geçmek, doktora tezini başarıyla tamamlamak ve tezini başarıyla savunmak.
Kamu Yönetimi Bölümü Doktora Programı, günümüzün çağdaş bilgi ve becerileriyle donatılmış, ülkesinin ve dünyanın içinde bulunduğu koşulları ve gelişmeleri yakından izleyebilen kamu ve özel kesim yönetici elemanlarının yetiştirilmesini amaçlamaktadır. Dünyadaki, Türkiye’deki ve ülkenin yer aldığı bölgedeki siyasal ve sosyal değişimler, geleceğin yöneticilerinin geçmişten daha çok bilgi donanımlarına sahip olmalarını gerekli kılmaktadır. İletişim teknolojisindeki gelişmeler, her alanda olduğu gibi kamu yönetimi alanında da çeşitli tekniklerin doğmasına ve gelişmesine yol açmıştır. Bu bağlamda, Kamu Yönetimi Bölümü Doktora Programı’nın temel misyonu; Atatürk İlkeleri’ni özümseyerek, insanlığın ortak akılla oluşturduğu değerler ve evrensel bilim ışığında genelde insanlığa, özelde ise ülkemiz insanına fayda sağlamaktır. Buradan hareketle, söz konusu Program’ın eğitim vizyonu ise, entelektüel derinlik kazandırmanın ötesinde; soru sormayı ve eleştirel düşünmeyi, almaşık bakış açılarına açık olmayı, disiplinler arası çalışabilmeyi ve ekip çalışmasına yatkın olmayı sağlayarak, toplumun faydalanabileceği olgun bireyleri yetiştirmektir.
Mezunlarımız kamu ve özel sektörde görev alabilirler. Çok geniş çalışma alanları vardır. Hem kamu, hem özel sektörde memur, teknik eleman, uzman, yönetici yardımcısı ve yönetici olarak çalışabilirler. Genellikle istihdam edildikleri alanlar; kaymakam olarak İçişleri Bakanlığı, idari hakimlik, Maliye Bakanlığı, kamu ve özel bankalar, Sayıştay vb.dir.
Sınavlar; kısa süreli sınav, ara sınavı, yarıyıl sonu sınavı, mazeret sınavı, muafiyet sınavı ve bütünleme sınavlarından oluşur. Başarı notu, ara sınav not ortalamasının yüzde 40’ı ile yarıyıl sonu sınavı veya bütünleme sınavının yüzde 60’ının toplamı alınarak hesaplanır. Doktora programlarında başarı notu 100 puan üzerinden en az 75 puandır. 100 puan üzerinden alınan başarı notu daha sonra harf notu ve dörtlük sisteme çevrilerek öğrencinin başarı değerlendirmesi yapılır. 100 puan üzerinden alınan notların harf notu karşılıkları şu şekildedir. Harf Notu Katsayısı Başarı Notu AA 4,00 90 – 100 BA 3,50 85 – 89 BB 3,00 80 – 84 CB 2,50 75 – 79 CC 2,00 65 – 74 FF 0,00 0 – 64 G (Geçer) M (Muaf) D (Devamsız) K (Kalır) E (Eksik Not) Başarı notu (G), (M), (K) ile takdir edilen dersler not ortalaması hesaplamasında değerlendirmeye alınmaz.
Doktora programında yer alan 180-240 AKTS kredisi iş yükünde akademik faaliyeti, başarmış olması gerekmektedir.
Tam zamanlı