Uzman Ressam
Yüksek Lisans Derecesi
Alanı ile ilgili Lisans eğitimini başarı ile tamamlayanlar, dosya inceleme sınavında başarılı oldukları takdirde bu proğramda Yüksek Lisans yapmaya hak kazanırlar.
Alandan Lisans mezunu olmak,
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde açıklandığı gibi, öğrenciler Yüksek lisans Tezi dahil bütün ders ve sınavlardan başarılı olmalı ve geçer not almalıdırlar. Lisansüstü programlarda alınan derslerden sınava girebilmek için öncelikle %70 devam şartı aranır. Sınavlar; yazılı, sözlü veya hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak çeşitli türlerde yapılabilir. Sınavların türleri, ilgili yarıyılın ilk iki haftası içerisinde duyurulur. Her ders için en az bir ara sınav yapılır. Ara sınavların süresi bir ders saati, yarıyıl sonu sınavı ile bütünleme sınavlarının süresi iki ders saatidir. Ders başarısının tespitine ilişkin esaslar şunlardır: Sınavlar 100 üzerinden verilen puanlar ile değerlendirilir. Başarı notu, ara sınav not ortalamasının % 30’u ile yarıyıl sonu sınavı veya bütünleme sınavının % 70’inin toplamı alınarak hesaplanır. Tezli yüksek lisans/doktora programlarında başarı notu, 100 puan üzerinden en az 65/75 puandır. 100 puan üzerinden alınan başarı notu daha sonra harf notu ve dörtlük sisteme çevrilerek öğrencinin başarı değerlendirmesi yapılır. 100 puan üzerinden alınan notların harf notu karşılıkları şu şekildedir. Harf Notu Katsayısı Başarı Notu AA 4,00 90 – 100 BA 3,50 85 – 89 BB 3,00 80 – 84 CB 2,50 75 – 79 CC 2,00 65 – 74 FF 0,00 0 – 64 G (Geçer) M (Muaf) D (Devamsız) K (Kalır) E (Eksik Not) Başarı notu (G), (M), (K) ile takdir edilen dersler not ortalaması hesaplamasında değerlendirmeye alınmaz.

Çağdaşanlayış ekseninde bir eğitim programını benimsemiş olan Resim bölümü,öğrencilerinin üretken ve yaratıcı güçlerini arttırmak için, bir yandanuygulamalı derslerle displinli bir gözlem yoluyla nesneler arasında ilişkileriyorumlama, kavram yaratma, ifade etme aracını seçme becerilerini geliştirmeyi,diğer yandan kuramsal derslerle entelektüel seviyesini yükselterek ülkemizinihtiyacı olan sanatçı bireyleri yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Sanatta uzman ünvanını alan mezunlar, alanlarında akademisyen, müze,vakıflar ve kültür müdürlüğü gibi resmi dairelerde uzman, özel sektörde tasarımcı olarak çalışırlar
Resim bölümünden mezun olup Yüksek Lisans derecesi alanlar, aynı alanda veya eşdeğer bir proğramda, sanatta yeterlilik veya doktora programına başvurabilirler.
Lisansüstü programlarda alınan derslerden sınava girebilmek için öncelikle %70 devam şartı aranır. Sınavlar; yazılı, sözlü veya hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak çeşitli türlerde yapılabilir. Sınavların türleri, ilgili yarıyılın ilk iki haftası içerisinde duyurulur. Her ders için en az bir ara sınav yapılır. Ara sınavların süresi bir ders saati, yarıyıl sonu sınavı ile bütünleme sınavlarının süresi iki ders saatidir. Ders başarısının tespitine ilişkin esaslar şunlardır: Sınavlar 100 üzerinden verilen puanlar ile değerlendirilir. Başarı notu, ara sınav not ortalamasının % 30’u ile yarıyıl sonu sınavı veya bütünleme sınavının % 70’inin toplamı alınarak hesaplanır. Tezli yüksek lisans/doktora programlarında başarı notu, 100 puan üzerinden en az 65/75 puandır. 100 puan üzerinden alınan başarı notu daha sonra harf notu ve dörtlük sisteme çevrilerek öğrencinin başarı değerlendirmesi yapılır. 100 puan üzerinden alınan notların harf notu karşılıkları şu şekildedir. Harf Notu Katsayısı Başarı Notu AA 4,00 90 – 100 BA 3,50 85 – 89 BB 3,00 80 – 84 CB 2,50 75 – 79 CC 2,00 65 – 74 FF 0,00 0 – 64 G (Geçer) M (Muaf) D (Devamsız) K (Kalır) E (Eksik Not) Başarı notu (G), (M), (K) ile takdir edilen dersler not ortalaması hesaplamasında değerlendirmeye alınmaz.
24 kredilik ders aşamasını verilen kanuni sürede tamamlama ve verilen kanuni sürede tezden başarılı olma