Program mezunları Türk sanat müziği ses ve saz sanatkârı unvanı alacaklardır.
Programı başarıyla tamamlayan mezunlara lisans diploması verilir.
Programa; T.C. vatandaşı, 31 yaşından gün almamış, lise ve dengi okullardan mezun, YKS sınavında TYT puan türünden en az 150 puan almış adaylar başvurabilirler.
Daha önce devam ettikleri yükseköğretim programında içerik ve kredi yönünden uyumlu olan dersi/dersleri almış ve başarmış olan öğrenciler, o ders/dersler için ilk defa ders kaydı yaptırdığı dönemin ders kayıt süresi içinde müracaat etmesi halinde yönetim kurulu kararı ile ilgili dersten/derslerden muaf olabilir.
Programda öğrenim görmeye hak kazanabilmek için, kurum tarafından her öğretim yılından önce yapılacak olan Özel Yetenek Giriş Sınavı’nda başarılı olmak gereklidir.
8 yarıyıllık programda, 112 saat teorik, 82 saat uygulama olmak üzere toplam 194 saatlik ve 153 kredilik ders yer almaktadır. Her öğretim yılı için 20 kişilik kontenjan belirlenmiştir.
Programdan mezun olanlar, çeşitli üniversitelerde akademisyen olabilir, devlet koroları ve özel kuruluşların korolarının yanı sıra radyo ve televizyon kurumlarında ses ve saz icracısı olarak istihdam edilebilirler.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlamış olanlar, kendi alanlarında veya ilgili alanlarda lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. İki sınav ortalamasının en az 45 puan olması zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler, DC harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait başarısız oldukları derslerden bütünleme sınavına girebilirler.
Programdan mezun olabilmek için, genel not ortalaması en az 2.00 olacak şekilde, programdaki tüm derslerden başarılı olmak gereklidir.
Tam zamanlı, birinci öğretim.