Tıbbi ve Doğal Ürünler Kimyası “Doktora” programını bitirenler “Doktor” unvanı ile diplomalarını alırlar. Bu unvan ile üniversitelerde öğretim üyesi olarak eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde bulunurlar. Araştırma merkezlerinde, kimya, sağlık ve ilaç sektöründe daha kolay istihdam edilirler.
1-Enstitü kurulunun öğrenci kabul alanında belirlediği alanda 5 yıl öğretim süreli lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olması, 2- Sayısal puan türünde en az 55 ALES (Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı) puanına sahip olması, 3- ÜDS, KPDS veya eşdeğer bir yabancı dil sınavından (TOFEL vb) en az 55 puan almış olması. 4- Sayısal ALES puanının % 60`ı ile lisans AGNO’sunun (Ağırlıklı genel not ortalamasının) % 20’sinin ve yüksek lisans AGNO’sunun toplamının en az 65 olması, 5- En yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yapılacak sıralamada, açılan kontenjan içinde yer alması, 6- Programa öğrenci başvuru ve kabul koşulları, her akademik dönem başlamadan önce Fen Bilimleri Enstitüsü Internet adresinde (www.fbe.atauni.edu.tr) yayınlanmaktadır.
Kimya, Eczacılık veya Moleküler Biyoloji ve Genetik programlarında yüksek lisans yapmış olmak.
Bu alanda doktora almak için öğrenciler, zorunlu ve seçmeli derslerini tamamlamak, tezleriyle ilgili bir semineri vermek ve derleme veya orijinal bir çalışmayı tez olarak başarıyla sunmak ve savunmak zorundadırlar.
Doktora programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler lisans ve yüksek lisans düzeyinde almış oldukları bilgilerin üzerine daha ileri bilgileri ekleyerek İlaç Sentezi, İlaç Geliştirme, Tıbbi ve Doğal Ürünler Kimyası, Biyoteknolojik İlaçlar, İlaç Metabolizması, Farmakoloji ve Toksikoloji, Kozmetik Ürünler alanlarında Bilim Doktoru olarak uzmanlaşırlar. Program, doktora derecesini kazanan ve yeni bilim alanları ile ilişki kurabilen mezunlarına multidisipliner çalışma alanı sağlamanın yanında bağımsız araştırma yapma ve akademik çalışma yetkinliği kazandırır.
Lisansüstü programlarda alınan herhangi bir derse yarıyıl içinde en az % 70 devam etmek zorunluluğu vardır. Başarı; yıl içi başarı ölçümü (ödevler, ara sınavlar) ve yıl sonu sınavı ile ölçülür. Sınavlar; yazılı, sözlü veya hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak çeşitli türlerde yapılır. Her ders için en az bir ara sınav yapılır. Derslerdeki başarının ölçme ve değerlendirmesi ile ilgili detaylı açıklamalar Ders Bilgi Paketi sayfasında yer almaktadır. Sınavlar 100 üzerinden verilen puanlar ile değerlendirilir. Başarı notu, ara sınav not ortalamasının % 40 ı ile yarıyıl sonu sınavı veya bütünleme sınavının % 60 inin toplamı alınarak hesaplanır. Doktora programlarında başarı notu, 100 puan üzerinden en az 75 puan, 4 üzerinden 2.5 (BC) puandır. Kredisiz dersler, uzmanlık alan dersi ve tez çalışmasının başarı ile tamamlanması halinde G (Geçer) veya B (Başarılı) ifadesi kullanılır. Ortalama başarı notu hesaplamasında; Geçer (G), Başarılı (B) ve Muaf (M) ile ifade edilen dersler değerlendirmeye alınmaz. 100 puan üzerinden alınan başarı notunun harf notu ve dörtlük sistem karşılıkları ile ilgili geniş açıklama, Fen Bilimleri Enstitüsü Internet adresinde (www.fbe.atauni.edu.tr) yayınlanan yönetmelikte bulunmaktadır.
1-Adayın en az 24 Kredi saatlik dersi (8 adet) minimum BC 75 notu ile başarması 2-Yeterlik sınavında başarılı olması, 3-Doktora tez önerisinin Tez İzleme Komitesince kabul edilmiş olması, 4- İlaç Sentezi, İlaç Geliştirme, Tıbbi ve Doğal Ürünler Kimyası, Biyoteknolojik İlaçlar, İlaç Metabolizması, Farmakoloji ve Toksikoloji, Kozmetik Ürünler alanlarında Doktora tezi hazırlaması ve tez savunmasında başarılı olması, 5-Toplamda en az 180-240 AKTS biriminde akademik faaliyeti başarmış olması şartları aranır.
Tam zamanlı