Spor Yönetimi Anabilim dalı yüksek lisans programını başarı ile tamamlayanlar Spor Yönetimi alanında yüksek lisans derecesine (Spor Yönetimi Bilim Uzmanı) sahip olur.
Spor Yönetimi Anabilim dalı yüksek lisans programını başarı ile tamamlayanlar Spor Yönetimi alanında yüksek lisans derecesine (Spor Yönetimi Bilim Uzmanı) sahip olur.
1-Enstitü kurulunun belirlediği alanda lisans diplomasına sahip olması 2-Sayısal puan türünde en az 55 ALES (Akademik Lisansüstü eğitim Sınavı) puanına sahip olması 3-Sayısal ALES puanının %60 ı ile lisans AGNO sunun (Ağırlıklı Genel Not Ortalaması)%40 ının toplamının en az 55 olması, 4-En yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yapılacak sıralamada, açılan kontenjan içinde yer alması 5-Bilimsel hazırlık sınıfı koşuluyla kabul edilmesi halinde, bilimsel hazırlık sınıfını 1 yılda başarımış olması 6-Yabancı uyruklu öğrencilerde Avrupa dil Portföyüne göre B2 (veya 100 üzerinden 70 puan başarı) düzeyinde Türkçe dil şartı bilmesi aranır. 7-Ayrıca diğer üniversitelerin Spor Yönetimi Aanbilim Dalındaki aynı düzeydeki programdan yatay geçişle öğrenci kabul edilebilmektedir.programa öğrenci başvuru ve kabul koşulları, her akademik dönem başlamadan önce Sosyal Bilimleri Enstitüsü internet adresinde yayınlanmaktadır.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümleri ile Eğitimi Fakültesi'nin Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümlerinden lisans diploması sahibi olmak.
Program Yeterliliği: Normal şartlarda 1 yıl ders 1 yıl tez olarak belirlenmiştir. Spor Yöneticiliği Bölümü Mezunları: Doğrudan ders dönemine başlar Beden Eğitimi Öğretmenliği,Rekreasyon ve Antrenörlük Eğitimi mezunları: 1 yıl sürecek Bilimsel Hazırlık Döneminden eğitime başlarlar.
Alanında bilim uzmanı ünvanı alacak kişilerin mesleki yeterliliklerini geliştirmek,Mesleki ve bireysel iletişim becerilerini kullanmalarını sağlamak, yazılı ve sözlü sunum yapabilecek düzeye getirmek, Spor organizasyonlarının iç ve dış çevre analizini yapabilecek, programa katılan bireyin alanı ile ilgili mesleki problemleri çözebilecek ve değişen koşullara uygun kararlar alabilecek ve uygulama yapabilecek düzeye getirmek,
1-Spor külüplerinde yönetici 2-Gençlik ve Spor Bakanlığında Uzman veya Uzman yardımcısı 3-Otellerde Rekreatif zaman yöneticisi 4-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinde ''Sportif Eğitim Uzmanı''
Yüksek lisans diplomasına sahip öğrenciler program yeterliliklerini sağlamak şartıyla bir üst program olan doktora programına geçebilirler..
Lisansütü programlarda alınan herhangi bir derse yarıyıl içinde en az %70 devam etmek zorunludur.Başarı; yıl içi başarı ölçümü (ödevler, ara sınavlar) ve yıl sonu ile ölçülür.Sınavlar; yazılı, sözlü veya hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak çeşitli türlerde yapılır. Her ders için en az bir ara sınav yapılır. Derslerdeki başarının ölçme ve değerlendirmesi ile ilgili detaylı açıklamalar Ders Bilgi paketi sayfasında yer almaktadır.Sınavlar 100 üzerinden verilen puanlar ile değerlendirilir.Başarı notu, ara sınav not ortalamasının %30u ile yarıyıl sonu sınavı veya bütünleme sınavının %70inin toplamı alınarak hesaplanır.Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında başarı notu, 100 puan üzerinden en az 65 puan, 4 üzerinden 2 (CC) puandır.kredisiz dersler, uzmanlık alan dersi, seminer ve tez çalışmasının başarı ile tamamlanması halinde G (Geçer), B (Başarılı), ifadesi kullanılır. Ortalama başarı notu hesaplanmasında; G (Geçer),B (Başarılı) ve M (Muaf)ile ifade edilen dersler değerlendirmeye alınmaz.100 puan üzerinden alınan başarı notunun harf notu ve dörtlük sistem karşılıkları ile ilgili geniş açıklama, sosyal Bilimleri Enstitüsü internet adresinde yayınlanan yönetmelikte bulunmaktadır.
1-En az 24 kredi saatlik dersi (8adet) minimum CC 65 notu ile başarmak 2-Seminer dersi ve seminer sunumunda başarılı olmak 3-Spor Yönetimi alanında Yüksek Lisans Tezi Hazırlamak ve tez savunmasında başarılı olmak 4-En az 90-120 arasında AKTS biriminde akademik faaliyet başarmış olmak
Yüzyüze Eğitim