Lisansüstü
Doktora programına başvuran adayların, YDS’den (anadilleri dışında İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca, Farsça dillerinin birinden) en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından yukarıda belirtilen puan karşılığı puan almaları gerekmektedir. Yabancı dil puanı geçerlilik süresi beş (5) yıldır. Belge üzerinde geçerlilik süresi yazılı belgeler ise, belge üzerinde belirtilen süre kadar geçerlidir. Süresi geçmiş belgelerle başvuru kabul edilmeyecektir. Uluslararası TOEFL – IBT – PTE Academic sınav sonuç belgelerinin Üniversitemiz Uluslararası Dil Sınavları Koordinatörlüğü tarafından doğrulanması gerekmektedir. Lisans derecesiyle (Doğrudan & Bütünleşik) doktora programına başvuranların lisans mezuniyet not ortalamalarının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puan olması ve başvurduğu programın puan türünde en az 85 ALES puanına sahip olmaları gerekir. Lisansüstü programlara başvururken not döküm belgeleri dörtlük sisteme göre düzenlenmiş adayların notlarının 100’lük sistemdeki karşılıkları, “Atatürk Üniversitesi Not Dönüşüm Tablosu” esas alınarak belirlenecektir.
Yüksek Lisans veya Lisans ile başvurulabilir.
Yabancı dil puanının en az 55 olması gerekmektedir.
Mezun olan öğrenciler DR ünvanını Türkiye Cumhuriyetinde ve denkliği olan tüm ülkelerde kullanabilir. Akademisyen olabilir.
Atatürk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğine Uygun olarak gerçekleştirilmektedir.
21 Kredilik ders tamamlamış olmalıdır. Seminer başarılmalıdır. Yeterlilik başarılmalıdır. En az 240 AKTS tamamlanmış olmalıdır. En az 3 TİK raporu verilmelidir.
Yüzyüze ve Uzaktan