Bu bölümden mezun olan öğrenciler, Tekstil ve Moda Tasarımı Lisans Mezunu derecesi alırlar.
Lisans Düzey
Bölüme öğrenci yetenek sınavı ile alınmaktadır.
Denkliği Yüksek öğretim Kurulu tarafından kabul edilen eğitim kurumlarından öğrenci kabul edilir. Dikey geçiş sınavından başarılı olan öğrenciler lisans derecesi almak üzere kabul edilirler.
Öğrencilerin Tekstil ve Moda Tasarımı bölümüne yetenek sınavıyla kayıt yaptırabilmeleri için, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl ülke çapında merkezi olarak gerçekleştirilen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavın (YKS) dan yeterli puanı almaları gerekmektedir.
Küreselleşme olgusunun gittikçe önem kazandığı günümüzde Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, mesleğinde ulusal ve uluslararası düzeyde gerekli çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış, araştıran, keşfederek öğrenmeye çalışan, çok yönlü, düşünsel esnekliğe sahip, özgün giysi tasarımı yapabilme konusunda yaratıcı ve çözümleyici bilgilere sahip, öncelikle bölgesel gelişime katkıda bulunan, evrensel düzeyde bilimsel araştırmalar yapmayı görev edinmiş, çevreye duyarlı, toplumsal ve bireysel beklentilerin farkında, etik değerlere bağlı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Eğitim programları; öğrencilerin kişisel özelliklerini ve yeteneklerini geliştirebilmelerini, biçim, renk, malzeme, yapı ve işlev ilişkilerini kurarak kişiliklerine uygun sentezlerle yaratıcı ve özgün öneriler sunabilmelerini amaçlayan bir yaklaşımla oluşturulmuştur. Bölümümüz öğrencileri dört yıllık lisans eğitimi süresince, dokuma, baskı, tasarım ve bilgisayarlı kalıp disiplinlerini paralel olarak almaktadır.
Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümünden mezun olan öğrenciler serbest sanatçı, üniversitelerin ilgili sahalarında akademisyen, özel sektörde tasarımcı, pedagojik formasyon almaları koşuluyla da öğretmen olarak da görev alabilirler.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, dosya İnceleme-Yeterlik sınavından geçerli not almaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda yüksek lisans programlarına müracaat edebilirler.
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, tasarım - uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün-tasarım değerlendirme ve sunum kriterleri yer almaktadır.
8 yarıyıl içinde, programdaki toplam 240 AKTS kredi toplamını başararak mezun olabilir.
Örgün yüz yüze eğitim vermektedir. Pandemi döneminde üniversite yönetimimiz (2020/21 güz dönemi) uzaktan eğitim kararı almıştır.