Eğitimini başarıyla tamamlayanlara Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı alanında ön lisans diploması verilir.
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, 120 AKTS kredilik ve 2 yıllık kısa süreli (ön lisans) bir eğitim programıdır.
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Programlarına; ilgili Meslek Lisesinden mezun olan öğrenciler sınavsız, diğer lise ve Meslek lisesi mezunu öğrenciler ise, Yükseköğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda YGS-4 puan türünde yeterli puanı almış ve özel şartları taşıyan öğrenciler alınmaktadır. Programlara ayrıca, yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.
Atatürk Üniversitesi, yaşam boyu öğrenme ilkesini esas alarak, daha önce bir başka kurumda alınmış dersleri tanır. Bu derslerin öğrenme çıktıları, Atatürk Üniversitesindeki programa uyumlu olduğu takdirde mezuniyet kredisinden muaf tutulur. Öğrenme çıktılarının uyumu ve muafiyet konularına Yüksekokul Kurulu tarafından ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olarak karar verilir.
Programdan başarılı bir şekilde mezun olunması için,
-En az 120 AKTS alınması,
-4,00 üzerinden en az 2,00 ortalamaya sahip olunması ve FF dersi olmaması
-30 günlük ve 8 AKTS lik stajın tamamlanmış olması gerekmektedir.
Detaylı bilgi için "Atatürk Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"ne bakınız.
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı alanında ihtiyaç duyulan nitelikli ve eğitimli mesleki elemanların yetiştirilmesidir.
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programındaki mezunlar, her alanda faaliyet gösteren şirketler organizasyonlar ve kamu kuruluşların da çalışmaktadırlar.
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programının mezunları, örgün veya açık öğretim lisans programına geçmek için Seçme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavını Ön Lisans'dan Lisans Düzeyine (DGS) almaya hak kazanırlar. Başvuru koşulları, programlar, kotalar, kabul prosedürleri, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili bilgiler, DGS rehberinde her yıl açıklanmaktadır.
Programlarda verilen her bir ders için bir ara sınavı (kısa sınav, ödev) ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınav, ( varsa kısa süreli sınav ve ödevlerin) etkisi %40, dönem sonu sınavının ise %60 oranındadır. Dönem sınavına girebilmesi için öğrencinin yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, bağıl değerlendirme sistemi uygulanır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yılsonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde 4’lü harf sistemine dönüştürülür. Öğrencinin aldığı notlardan oluşturulan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) ardışık 2 dönem 2.00’ın altında olanlar bir sonraki dönemden ders alamazlar. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten alınan DC ve DD notları, öğrencinin mezuniyet AGNO’suna bağlı olarak değerlendirilir. Öğrencinin AGNO’su başarı baraj notunun üzerinde ise bu dersler başarılı olarak tanımlanır. Yarıyıllarda/yıllarda ise, AGNO hesaplanmasında bu harf notları katsayıları ile değerlendirilir. FF notu, ilgili dersten başarısız olan öğrencilere verilir. FF notu alan öğrenci, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır. Başarı notu M ve G ile takdir edilen dersler, AGNO hesaplanmasında değerlendirmeye katılmaz.
Öğrencilerin Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan mezun olabilmeleri için öğretim programında belirtilen dersleri ve kredi saatlerini (minimum 120 AKTS) başarıyla tamamlamaları ve ağırlıklı genel not ortalamasını en az 2.00 düzeyine çıkarmış, 30 iş günü staj çalışmalarında başarılı olmaları gerekmektedir.
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (Önlisans) Programı, tam zamanlı ve yüz yüze eğitim vermektedir.