Eğitimini başarıyla tamamlayanlara ön lisans diploması verilir.
Ön Lisans
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Kayıt olacak öğrenci bedensel ve psikolojik olarak herhangi bir rahatsızlığının olmadığını sağlık raporu ile belgelendirmelidir. Eğitim ve öğretim sırasında yapılacak uygulamalarda, ahır içinde tulum, sweet shirt, çizme, bone, maske ve eldiven, ahır dışında ise tok, binicilik pantolonu, binicilik çizmesi, eldiven ve koruyucu yelek gibi kıyafetleri öğrenci giymek zorundadır. Bunların temini öğrenciye aittir.
Denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen kurumlardan öğrenci kabul edilebilir. Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından Atatürk Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır. Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavı, güz yarıyılı başında akademik takvimde belirtilen tarihte yapılır. Bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. Ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavına, hazırlık programı bulunmayan fakülte-meslek yüksekokulu-yüksekokul öğrencileri girer. Muafiyet sınavına girecek öğrenciler, akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ilgili birime başvurur. Öğrenciler geçer not aldıkları taktirde müfredattaki bu dersten muaf olabilmektedir.
Atatürk Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde açıklandığı gibi, öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin 80+20 kredi (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamaları ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.
Atçılık ve Antrenörlüğü Programının amacı, ülkemiz atçılığını daha yüksek standartlara kavuşturmak için konusunda bilgili, meslek ahlakının gerektirdiği kurallara uyan, hoşgörülü, atçılık sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilecek insan gücü ihtiyacını karşılamak, atçılığa gönül vermiş başarılı; kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektörde çalışabilecek, teorik bilgi ve pratik becerilere sahip ve bu becerileri azami oranda kazanmış öğrenciler yetiştirmektir.
Atçılık ve Antrenörlüğü Programı, sektörünün ihtiyacı olan nitelikli ara insan gücünü yetiştirmekte ve mezunlar:
• Resmi kurum ve kuruluşlar
• Hipodromlar,
• Binicilik kulüpleri,
• Haralar,
• Turistik tesisler,
• At çiftliklerinde, iş bulma imkânına sahiptirler.
Programı tamamlayan öğrenciler, ÖSYM’nin yaptığı Dikey Geçiş sınavında başarılı olmaları durumunda programlarına uygun ve 6’ncı madde de belirtilen bir lisans programına kayıt hakkı kazanmaktadırlar. Bu programlarda uygulanan intibak ve dört yarıyıllık lisans tamamlama eğitiminden sonra, lisans diploması almaya hak kazanırlar.
Programlarda verilen her bir ders için bir ara sınavı (kısa sınav, ödev) ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınav, ( varsa kısa süreli sınav ve ödevlerin) etkisi %40, dönem sonu sınavının ise %60 oranındadır. Dönem sınavına girebilmesi için öğrencinin yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, bağıl değerlendirme sistemi uygulanır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yılsonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde 4’lü harf sistemine dönüştürülür. Öğrencinin aldığı notlardan oluşturulan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) ardışık 2 dönem 2.00’ın altında olanlar bir sonraki dönemden ders alamazlar. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten alınan DC ve DD notları, öğrencinin mezuniyet AGNO’suna bağlı olarak değerlendirilir. Öğrencinin AGNO’su başarı baraj notunun üzerinde ise bu dersler başarılı olarak tanımlanır. Yarıyıllarda/yıllarda ise, AGNO hesaplanmasında bu harf notları katsayıları ile değerlendirilir. FF notu, ilgili dersten başarısız olan öğrencilere verilir. Uygulama ve/veya laboratuvar dersleri hariç, daha önceki yarıyıl/yıllarda devamını aldığı halde başarısız olduğu veya harf notunu yükseltmek istediği derse/derslere tekrar kayıt yaptıran öğrencinin bu derse/derslere devam etme zorunluluğu yoktur.
Atatürk Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde açıklandığı gibi, öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin 80+20 kredi (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamaları ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 ve en az 30 günlük staj çalışmalarında başarılı olmaları gerekir.
Tam zamanlı. Ders ve Sınıf İçi Etkinlikler, Grup Çalışması, Laboratuvar, Okuma ve Ödev, Proje Hazırlama, Seminer, Staj, Teknik Gezi, Web tabanlı Öğrenme, Mesleki ve Sosyal Faaliyet