Eğitimini başarıyla tamamlayanlara ön lisans diploması verilir.
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programında, muhasebe ve finansman bilgiler, vergi, ekonomi, istatistik, mesleki beceri, teknoloji bilgileri ve hukuk bilgileri donanımlı ve hukuk bilgisine sahip birey yetiştirmek hedeflenir
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Programlarına; ilgili Meslek Lisesinden mezun olan öğrenciler sınavsız, diğer lise ve Meslek lisesi mezunu öğrenciler ise, Yükseköğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda YGS-6 puan türünde yeterli puanı almış ve özel şartları taşıyan öğrenciler alınmaktadır. Programlara ayrıca, yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.
Özel kanunlarda belirtilen koşulları taşıyor olmak. Tüm lise ve dengi öğrenim kurumlarından mezun ve OSYM sınavları sonucuna göre ön lisans programlarına yerleştirilir.
Muhasebe ve vergi uygulamaları bölüm öğrencilerine genel muhasebe ile ihtisas muhasebelerinin kayıt ve yöntemleri kavratılmak istenmektedir. Ayrıca muhasebe mesleğinin uygulamasında gerekli hukuk ve vergi kanunları ile ilgili bilgilerde aktarılmaya çalışılmaktadır.
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, Muhasebe Mesleği Eğitim Programlarının İçeriğine uygun olarak, * Mesleki Beceriler ve Genel Eğitim *, Mesleki Değerler, Etik ve Tutumlar, *Muhasebe, finans ve ilgili bilgiler *İşletme ve organizasyon bilgileri * Bilgi teknolojisi bilgileri ve yeterlilikle r*Finansal muhasebe ve raporlama *yönetim muhasebesi ve kontrol *vergi *ş ve ticari kanunlar *denetim ve güvence *finans ve finansal yönetim bilgileri kazandırılır.
*Entelektüel beceriler
*Teknik ve fonksiyonel beceriler
*Kişisel beceriler
*Kişiler arası ve toplumsal iletişim becerileri
* Organizasyon ve iş yönetim becerileri, işletme yönetim becerileri.
OSYM tarafından yapılan DGS katılarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, Bankacılık ve Sigortacılık Fakülteleri, Sosyal ve Beşeri ilimler Fakültelerinde alanlarıyla ilgili lisans programlarına geçiş yapabilmektedirler. ATATÜRK Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültelerine sınavsız geçiş yapabilmektedirler. Yüksek Lisans ve Doktora programlarına katılabilmektedirler.
Programlarda verilen her bir ders için bir ara sınavı (kısa sınav, ödev) ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınav, ( varsa kısa süreli sınav ve ödevlerin) etkisi %40, dönem sonu sınavının ise %60 oranındadır. Dönem sınavına girebilmesi için öğrencinin yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, bağıl değerlendirme sistemi uygulanır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yılsonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde 4’lü harf sistemine dönüştürülür. Öğrencinin aldığı notlardan oluşturulan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) ardışık 2 dönem 2.00’ın altında olanlar bir sonraki dönemden ders alamazlar. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten alınan DC ve DD notları, öğrencinin mezuniyet AGNO’suna bağlı olarak değerlendirilir. Öğrencinin AGNO’su başarı baraj notunun üzerinde ise bu dersler başarılı olarak tanımlanır. Yarıyıllarda/yıllarda ise, AGNO hesaplanmasında bu harf notları katsayıları ile değerlendirilir. FF notu, ilgili dersten başarısız olan öğrencilere verilir. FF notu alan öğrenci, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır. Başarı notu M ve G ile takdir edilen dersler, AGNO hesaplanmasında değerlendirmeye katılmaz.
Öğrencilerin Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan mezun olabilmeleri için öğretim programında belirtilen dersleri ve kredi saatlerini (minimum 100 ders saati veya 120 AKTS) başarıyla tamamlamaları ve ağırlıklı genel not ortalamasını en az 2.00 düzeyine çıkarmış, 30 iş günü staj çalışmalarında başarılı olmaları gerekmektedir.
Yüz yüze eğitim, online, uzaktan eğitim, iş yeri uygulama ve eğitim -öğretim ortamında uygulamalı dersler alabilmektedirler.