Üçüncü Düzey (Doktora)
Veteriner Fakültesi mezunu olmak
Veteriner Fakültesinden mezun olan öğrenciler, doğrudan bölüme kabul edilmektedirler.
Veteriner Doğum ve Jinekoloji alanında doktora derecesini almak için öğrenciler, zorunlu ve seçmeli derslerini tamamlamak, iki seminer vermek, yeterlilik sınavında başarılı olmak ve bir çalışmayı tez olarak başarıyla sunmak ve savunmak zorundadırlar.
Evcil hayvanlarda doğum ve jinekoloji alanında yetkinlik kazandırmak
Veteriner doğum ve jinekoloji programında doktorasını tamamlayan öğrenciler, tarım, hayvancılık ve diğer sektörlerde teknik eleman, yönetici ve proje lideri gibi görevler alabilecekleri gibi, lisans eğitimine bağlı olarak mülki idare amiri ve uzman olarak çalışabilmektedirler. Doktor öğretim üyesi olarak akademik yaşam ve çalışmalarına devam edebilmektedirler.
Program derslerinin her biri için en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu/bürtünleme sınavı yapılır. Kısa sınav ve ödev değerlendirmesi de yapılabilir. Dönem sonu başarı notuna ara sınav, kısa sınav ve ödevlerin katkısı %40, yarıyıl sonu/bütünleme sınavının ise %60’tır. Öğrenci yarıyıl sonu/bütünleme sınavına girebilmek için yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmelidir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir.
Zorunlu ve seçmeli derslerin başarı notu en az 75 olmalıdır. Program süresince an az 2 seminer sunulmalıdır. Alanında yapacağı tez çalışmasını başarı ile tamamlamalıdır.
Tam zamanlı