Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri 4 yıllık lisans derecesi
1. Derece Lisans
Atatürk Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümüne, lise diplomasına sahip ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yüksek öğretime giriş sınavlarından Sayısal (SAY) puan türünde başarılı olan öğrenciler kabul edilmektedir
Denkliği YÖK tarafından kabul edilen üniversitelerden öğrenci kabul edilebilir. Dikey geçiş sınavından başarılı olan ön lisans derecesi mezunları da lisans derecesi almak üzere eğitimlerine devam edebilmeleri için kabul edilebilirler. Bu öğrencilerin alacağı dersler ilgili bölüm tarafından daha önce mezun olduğu meslek yüksek okulundan aldığı ve başardığı dersler dikkate alınmak suretiyle belirlenerek intibak yapılır. Başka bir kurumda alınan dersin içeriği Atatürk Üniversitesi’nde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte yönetim kurulu tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.
Öğrencilerin bu bölümden mezun olabilmeleri için müfredatta tanımlanan tüm derslerden başarılı olmaları gerekmektedir.
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü, analiz ve sentez yeteneğine sahip, güncel bilişim literatürünü kolaylıkla izleyebilen, gerek bilişim sistemleri gerekse bilişim teknolojileri ile yakından ilgili diğer alanlarda bilimsel araştırma yapabilen nitelikli yönetimci, bilişimci, sistemci ve bunların ara kesitlerinde yer alan alanlarda sosyo-teknik uzman yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümünden mezun olacak öğrenciler aşağıdaki meslek dallında görev alabilmektedirler: Web Tasarlama / Programlama / Yönetimi Veri Tabanı Tasarımı / Yönetimi Yazılım Mühendisliği Sistem Mimarlığı Sistem Analizi / Tasarımı Bilgisayar Programcılığı Sistem Denetimi Proje Ekip Yönetimi Bilgisayar Ağları Kurumu / Yönetimi Bilgisayar Öğretmenliği
Bilgi teknolojilerinin değişik dallarında, bilgisayar mühendisliği veya işletme alanında yüksek lisans eğitimi yapma şansına sahiptirler.
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümünde ölçme ve değerlendirme işlemleri, Atatürk Üniversitesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği temel alınmaktadır.
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümünün eğitim öğretim programında almak zorunda oldukları bütün dersleri, başarıyla tamamlayan ve AGNO su en az 2.00 olan öğrencilere Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Lisans diploması verilir. Öğretim programı; teorik dersler ve/veya uygulamalar ve diğer etkinliklerden (araştırma, ödev, staj, vb) oluşur. Öğrencilerin mezuniyet için almaları gereken toplam kredi saati miktarı 240 AKTS'dir.
Tam zamanlı yüz yüze eğitim