Programı başarı ile tamamlayanlar Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans diploması alırlar.
Yüksek Lisans
Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Programı, Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı mezunu kız ve erkek öğrencileri kabul eder. Eğitim dili Türkçedir. İngilizce hazırlık sınıfı yoktur.
Türkiye Yüksek Öğretim kurumlarında önceki örgün (formal) öğrenmenin tanınması yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "Yükseköğretim kurumu içindeki başka bir enstitü anabilim/anasanat dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Yatay geçiş yoluyla kabul edilme koşulları ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir (https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=21510&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5)" kapsamında gerçekleştirilmektedir. "Yatay geçiş için öğrencinin Üniversite içindeki başka bir enstitü anabilim/anasanat dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılını tamamlamış, bulunduğu programın tamamlanabilmesi için azami öğrenim süresinin yarısını henüz tamamlamamış, disiplin cezası almamış, ayrılacağı lisansüstü programındaki geçiş yapacağı yarıyıla kadar olan derslerinin tümünü normal süresi içinde başarmış ve ilgili enstitünün asgari başvuru koşullarını sağlamış olması gerekir."
Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin Atatürk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin ilgili Maddesinde belirtilen koşulları yerine getirmesi ve uygulamalar dahil bütün derslerden başarılı olmaları, seminer sunumlarını yapmaları ve belirlenen süreler içinde tezlerini savunmaları gerekli. https://www.atauni.edu.tr/yuklemeler/407acf1d6da3fa20487d9b5e6832840d.pdf
Uluslararası standartlar çerçevesinde eğitim ve öğretim yapmak, toplumun sağlığını ve yaşam kalitesini arttırmak ve geliştirmek üzere analiz ve sentez yeteneklerine sahip, yaşam boyu öğrenme alışkanlığı edinmiş diyetisyenleri yetiştirmek, araştırma olanakları sunmak, üretilen bilginin kullanılmasını sağlamak ve sürekli gelişmek. Ulusal ve Uluslararası düzeyde tercih edilen, tanınan uzman diyetisyen olarak yetiştirmek ve yeterli sayıda akademik personele sahip, eğitim ve araştırma kurumu olmak. Eğitim – Öğretim aktiviteleri ile gelişmiş Beslenme ve Diyetetik programları seviyesine gelmek.
Beslenme ve Diyetetik programı yüksek lisans mezunları yataklı tedavi kurumlarında, çocuk ve yaşlı bakımevleri, ana-çocuk sağlığı, toplum sağlığı, özel diyet polikliniklerinde araştırıcı, eğitici, tedavi ve rehabilite edici olarak hizmet vermelerinin yanı sıra akademisyen olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca mezunlar; diğer toplu beslenme yapılan kurumlarda, besin ve beslenmeyle ilgili özel veya kamu kuruluşlarında, yönetici, araştırıcı ve eğitici olarak da çalışabilmektedirler. Bu program mezunları, ALES ve yabancı dilden gerekli yeter şartları sağlamaları durumunda doktora programlarına devam ederek akademisyen olarak da üniversitelerde çalışabilirler.
Bu program mezunları, ALES ve yabancı dilden gerekli yeter şartları sağlamaları durumunda doktora programlarına devam ederek akademisyen olarak da üniversitelerde çalışabilirler.
Atatürk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddelerinde belirtildiği üzere, Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır. Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde yükseköğretim kurumunun öngördüğü başarı koşullarını/ölçütlerini yerine getiremeyen; azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç üç ay içinde düzeltmeleri yapılan tezi aynı jüri önünde yeniden savunur. Bu savunma sonunda da başarısız bulunarak tezi kabul edilmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.
Mezuniyet için gerekli kredi saati, ortak zorunlu dersler hariç 120 AKTS'dir. Mezuniyet için genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir.
Tam Zamanlı 1. Öğretim