Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Veri Bilimi ve Analitiği alanında Lisans derecesine sahip olunur.
Bu bölüm, yüksek öğretimde Veri Bilimi ve Analitiği alanında 240 ECTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir.
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğu`nda mevcuttur.
Denkliği YÖK tarafından kabul edilen üniversitelerden öğrenci kabul edilebilir. Dikey geçiş sınavından başarılı olan ön lisans derecesi mezunları da lisans derecesi almak üzere eğitimlerine devam edebilmeleri için kabul edilebilirler. Bu öğrencilerin alacağı dersler ilgili bölüm tarafından daha önce mezun olduğu meslek yüksek okulundan aldığı ve başardığı dersler dikkate alınmak suretiyle belirlenerek intibak yapılır. Başka bir kurumda alınan dersin içeriği Atatürk Üniversitesi’nde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte yönetim kurulu tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.
Öğrencilerin bu bölümden mezun olabilmeleri için müfredatta tanımlanan tüm derslerden başarılı olmaları gerekmektedir.
Veri Bilimi ve Analitiği Bölümü, analiz ve sentez yeteneğine sahip, güncel bilişim literatürünü kolaylıkla izleyebilen, gerek bilişim sistemleri gerekse bilişim teknolojileri ile yakından ilgili diğer alanlarda bilimsel araştırma yapabilen nitelikli yönetimci, bilişimci, sistemci ve bunların ara kesitlerinde yer alan alanlarda sosyo-teknik uzman yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Veri Bilimi ve Analitiği Bölümü, mezunlarını büyük veri analizi, makine öğrenimi, istatistiksel modelleme ve veri görselleştirme gibi alanlarda uzmanlaşmış profesyoneller olarak yetiştirir. Mezunlar, veri odaklı stratejiler geliştirebilen, karmaşık veri kümelerini analiz edebilen, tahminsel modeller oluşturabilen ve etkili veri görselleştirmeleri ile karar alma süreçlerini destekleyebilen bireyler olarak farklı sektörlerde görev alabilirler. Ayrıca, büyük veri altyapıları kurma ve makine öğrenimi teknikleriyle gelişmiş analizler yapabilme yetkinliklerine sahiptirler.
Bilgi teknolojilerinin değişik dallarında yüksek lisans eğitimi yapma şansına sahiptirler.
Veri Bilimi ve Analitiği Bölümünde ölçme ve değerlendirme işlemleri, Atatürk Üniversitesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği temel alınmaktadır.
Veri Bilimi ve Analitiği Bölümünün eğitim öğretim programında almak zorunda oldukları bütün dersleri, başarıyla tamamlayan ve AGNO su en az 2.00 olan öğrencilere Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Lisans diploması verilir. Öğretim programı; teorik dersler ve/veya uygulamalar ve diğer etkinliklerden (araştırma, ödev, staj, vb) oluşur. Öğrencilerin mezuniyet için almaları gereken toplam kredi saati miktarı 240 AKTS'dir.
Tam zamanlı yüz yüze eğitim