Tıp Fakültesi'nden mezun olma olma şartı aranmaktadır.
Tıp Fakültesi'nden mezun olma şartı aranmaktadır.
Kayıtlı öğrenciler geliştirici ve düzey belirleyici değerlendirmelerde başarılı olmak zorundadır. Yazılı değerlendirmeler her altı ayda bir yapılır. Eğitim süresi sonunda öğrenciler bir araştırma tezi bitirmek zorundadır. Ayrıca mezuniyet hakkı kazanmak için sözlü sınavda başarılı olmak zorundadırlar.
Tıbbi Farmakoloji alanında doktora programına kayıt hakkı kazanan öğrencilere Tıbbi Farmakoloji konusunda uzmanlaşmalarını sağlayacak temel bilgi ve yeteneklerin kazandırılmasıdır. Tıbbi Farmakoloji alanındaki gelişmeleri takip edebilen, çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip, bilimsel düşünen, bilme katkı yapabilen uzman, bilim insanı ve araştırmacılar yetiştirmektir.
Mezunlarımız farklı birçok üniversitede akademisyen olarak çalışmaktadır.
Mezunlar doktora sonrası araştırma yapabilirler, üniversitelerde öğretim görevlisi veya öğretim üyesi pozisyonlarına geçebilirler.
Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %30, yarıyıl sonu sınavının katkısı % 70 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 75 puan alma zorunluluğu vardır.
Bölümün ya da ilişkili olan diğer bölümlerin lisansüstü programlarında mevcut olan derslerden en az 21 kredilik (60 AKTS karşılığı) ders alan ve tümünü başarıyla tamamlayan ve konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı tezi seçilmiş bir jüri önünde başarıyla savunan öğrencilere Tıbbi Farmakoloji alanında Doktora diploması verilir.
Teorik dersler, laboratuar uygulamaları ve araştırma deneyleri planlama ve uygulama şeklinde yapılmaktadır.