Veteriner patoloji Anabilim dalı yüksek lisans programını başarı ile tamamlayanlar Veteriner patoloji alanında Yüksek Lisans derecesine sahip olurlar.
İkinci Düzey (Yüksek lisans)
Veteriner lisans diplomasına sahip olmak, 2- Sayısal puan türünde en az 55 ALES (Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı) puanına sahip olmak, 3- Sayısal ALES puanının % 60`ı ile lisans AGNO’sunun (Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının) % 40`ının toplamının en az 55 olması, 4- En yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yapılacak sıralamada, açılan kontenjan içirisinde yer alabilmek, 5- Bilimsel hazırlık sınıfı koşuluyla kabul edilmesi durumunda, bilimsel hazırlık sınıfını 1 yılda başarı ile tamamlamak, 6- Yabancı uyruklu öğrencilerde Avrupa Dil Portföyü’ne göre B2 ( veya 100 üzerinden 70 puan başarı) düzeyinde Türkçe dil bilmesi şartları aranır.
Veteriner programında lisans yapmış öğrenciler bölüme kabul edilmektedirler.
Veteriner patoloji alanında yüksek lisans derecesini almak için öğrenciler, zorunlu ve seçmeli derslerini tamamlamak, tez konularıyla ilgili bir semineri vermek ve orijinal bir çalışmayı tez olarak başarıyla sunmak ve savunmak zorundadırlar.
Hastalıkların oluşum mekanizmaları ve patolojileri hakkında lisansüstü düzeyde eğitimler verilen adayın, hastalık olayına patoloji çerçevesinden bakış açısı kazanması ve hazırlayacağı tez ile bir araştırmayı planlayıp yürütebilmesidir.
Veteriner Patoloji alanında yüksek lisansını tamamlayan öğrenciler, ilgili alanda doktora yapabilirler. Araştırma enstitülerinde uzman olarak çalışabilirler.
Veteriner Patoloji yüksek lisans programında eğitimini tamamlamış öğrenciler, aynı programda doktora yapabilecekleri gibi, bu Programda yüksek lisansını tamamlamış öğrencileri kabul eden doktora programlarında da doktora yapabilmektedirler.
Program derslerinin her biri için en az bir ara sınav ve yıl sonu sınavı yapılır. Dönem sonu başarı notuna ara sınav etkisi % 30 ve yıl sonu sınavının etki oranları %70’dir. Kısa sınav ve ödev değerlendirmesi gibi değerlendirmeler yapılmışsa etki puanı ara sınav puanına dahil edilir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir.
Zorunlu ve seçmeli derslerin yılsonu başarı notunun en az 70 puan olması, program süresince an az 1 başarılı seminer sunulması ve tez çalışmasını başarı ile tamamlaması gerekmektedir.
Tam zamanlı